NB I

A Kecskemét Siófokon folytatta diadalmenetét

A Kecskemét magabiztosan, 2-0-ra nyert a sereghajtó Siófok vendégeként az NB I 12. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén. A KTE Horváth Ferenc irányításával továbbra is százszázalékos, és beállított egy klubrekordot.

A mezőny egyetlen nyeretlen csapata, a Siófok azt a Kecskemétet fogadta, amely az új vezetőedző, Horváth Ferenc irányításával eddig mindhárom bajnokiját megnyerte. A Balaton-partján körülbelül 150 néző előtt kezdődött el a találkozó, az első lövés pedig a Kecskemété volt: a 7. percben Francis Litsingi lódult meg labdaszerzés után a jobb oldalon, majd 13 méterről kapura durrantott, de Kurucz Péter hárított. Tíz perccel később a Siófok vezetett ígéretes akciót, Melczer balról ívelte be középre a labdát, de az elsüvített Pál Szabolcs és Dajic feje felett.

A 21. percben óriási hibát vétett a hazai védelem, Vladan Szavics jobbról, szabadrúgásból ívelt a kapu előterébe, a hosszú oldalon Tarabai teljesen tisztán fejelhetett, de 8 méterről kihagyta a százszázalékos ziccert. A 27. percben Tarabai távoli bombáját Kurucz bravúrral tolta szögletre. Az egyre inkább védekezésre kényszerülő Siófok az újabb pontrúgást már nem úszta meg kapott gól nélkül: a 31. percben ismét Szavics állt a labda mögé, középről tekert előre, ahol Salami 10 méterről tökéletesen csúsztatott a léc alá (0-1). Két perc múlva duplázhatott volna a nigériai csatár, de ezúttal a kapu mellé fejelt.

A 34. percben Kecskés Tamás kavargatott a 16-os előterében, majd 21 méterről a jobb felső fölé tüzelt. Borszéki Csabának az első felvonás utolsó előtti percében kellett először védenie, Nyári Tibor 33-34 méterről szánta rá magát lövésre, a kapus szögletre mentett.

A második felvonást Kecskés Tamás lehetősége nyitotta, a középpályás 15 méterről lőtt, Borszéki hárított. A másik oldalon Luis Ramos távoli lökete nem okozott gondot Kurucznak. Az 57. percben aztán szerencsés találattal növelte előnyét a KTE: Patvaros jó 33 méterről szánta el magát lövésre, Kurucz a jobb sarok felé indult, a labda Litsingin irányt változtatva éppen befért a bal alsóba, a kapus már nem érte el (0-2).

A második gól végképp megfogta Horváth Károly együttesét, egy-egy kósza próbálkozástól eltekintve a kapus Kurucz volt a "legaktívabb" hazai játékos. A 69. percben Forró lódult meg a bal oldalon, majd Bertushoz passzolt, aki a 16-os bal sarkától lőtt, Kurucz védett. Egy perc múlva ismét Bertus tüzelt, ezúttal 19 méterről, Kurucz vetődött a labdára.

A Kecskemét simán gyűjtötte be a három pontot a Balaton-partján, ami egyben azt is jelenti, hogy Horváth Ferenc irányításával zsinórban negyedszer nyert, vagyis sikerült megismételni a két évvel ezelőtti, a klub élvonalbeli történetében máig egyedülálló négymeccses győztes szériát. A házigazdáknak ez volt a kilencedik vereségük ebben az idényben, és továbbra is nyeretlenek.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
FGSZ Siófok-Kecskeméti TE 0-2 (0-1)
Siófok, 300 néző, v.: Oláh
gólszerző: Salami (31.), Patvaros (57.)
sárga lap: Kecskés (80.), illetve Sós (90.)
 
Siófok: Kurucz - Mogyorósi, Nyári, Fehér, Fejes - Pál Sz., Kecskés, Egerszegi, Melczer (Horváth B., 81.) - Kiss M. (Zamostny, a szünetben) - Dajic (Sipos, 67.)
 
Kecskemét: Borszéki - Sós, Póti, Vaskó, Forró - Ramos - Litsingi, Savic (Bertus, 68.), Patvaros, Tarabai (Jorginho, 71.) - Salami (Dosso, 77.)