Európa Liga

Röhejes öngól Athénban, továbbra is nyeretlen a Tottenham

Nem változott a helyzet a labdarúgó Európa Liga J csoportjában, miután a Panathinaikosz-Lazio és a Maribor-Tottenham meccs is 1-1-re végződött.

Toché

Athénban egyértelmű volt a helyzet, a hazai Panathinakosznak nyernie kellett ahhoz, hogy életben tartsa továbbjutási esélyeit. A görög csapat az eddigi két meccsen mindössze egy pontot termelt, arra azonban senki sem gondolt, hogy önerőből még nehezebb helyzetbe hozza magát. A Lazio elleni hazai meccs 25. percében Karnezis kapus a 16-os jobb oldalán gyűjtötte be a labdát, felpasszolta Szeitaridisznek, aki átvette, majd higgadtan, senkitől sem zavartatva a saját kapujába gurította (0-1). A ráadás perceiben pontot mentett a görög csapat, Vitolo jobbról ívelt a kapu elé, Toché első lövését még blokkolták, másodjára viszont nem hibázott a spanyol légiós (1-1).


A csoport másik meccsén a nyeretlen Tottenham Mariborban lépett fel és az első félidő végén hátrányba került, Dejan Mezga kígyózott át a védelmen, balról centerezett, Robert Beric nem hibázott (1-0). Az 58. percben egyenlítettek a londoniak, Jermain Defoe löketét blokkolta a szlovén védelem, Sigurdsson épp jó helyen volt és a hálóba vágta a labdát (1-1).


A csoport mindkét mérkőzése döntetlenre végződött, így nem változott a helyzet a kvartettben.

Európa Liga
J csoport, 3. forduló
Panathinaikosz-Lazio 1-1 (0-1)
Gól: Toché (90.), ill. Szeitaridisz (25., öngól)
 
Maribor-Tottenham Hotspur 1-1 (1-0)
Gól: Beric (42.), ill. Sigurdsson (58.)
 
Az állás: 1. Lazio 5 pont, 2. Maribor 4, 3. Tottenham Hotspur 3, 4. Panathinaikosz 2.