Bajnokok Ligája

Nem engedték be a PSG szurkolóit a Maksimir Stadionba

Körülbelül nyolcvan, a szerdai, Dinamo Zágráb elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésre érkező Paris Saint-Germain-szurkolót fordítottak vissza a határnál a horvát hatóságok, miután a francia drukkerek gépkocsikkal Szlovénia felől igyekeztek megközelíteni a Maksimir Stadiont.

A rendbontók miatt bűnhődtek a Paris Saint-Germain szurkolói - Fotó: championsleague.ca

Az útzárakat azért rendelte el a rendőrség, mert a találkozót kiemelt kockázatúnak minősítették, így a vendég szimpatizánsoknak nem árusítottak belépőket. A párizsi klub már jóval a mérkőzés előtt bejelentette, hogy a Boulogne Boys és a Supras Auteuil csoportok korábbi rendbontásai miatt nem utaztat szurkolókat Zágrábba.

Mindezek ellenére történt némi incidens a kezdés előtti órákban, amely során néhány rendőr is megsérült. A közel 1400 kilométert autózó franciák némelyike megpróbált belépőt vásárolni a hazai szektorokba, ez azonban a házigazdáknak nem tetszett. Sajtóhírek szerint több Dinamo-drukkert előállítottak.

A találkozót a meggyőző fölényben futballozó Paris Saint-Germain nyerte 2-0-ra, Zlatan Ibrahimovic és Jérémy Ménez góljával.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/1322496