Bundabotrány

Karabaticék eltiltásának vége, a sztár a Barcelonába kerülhet

Montpellier bírósága megszüntette a város kézilabdacsapatának bundabotrányba keveredett játékosaira kirótt felfüggesztést, így Nikola Karabatic és társai jogilag edzhetnek és akár játszhatnak is az együttesben.

A bíró döntésének értelmében a 2008 óta folyamatosan francia bajnok Montpellier játékosainak eltiltását törölték, és bár nem valószínű, hogy a klub igényt tartana a játékukra, így is csatát nyertek a kézilabdázók. Jelen állás szerint ugyanis nem érvényteleníthetik a szerződésüket, kaphatnak fizetést és eligazolásukba is beleszólhatnak.

Nikola Karabatic, a Montpellier fogadási csalással vádolt kézilabdázója 2012-ben.

Az egyesület azonban már kiadott egy közleményt, amely szerint továbbra is tisztázni szeretnék, hogy a játékosok elkövettek-e fogadási csalást, megszegték-e a szerződésüket és szándékosan veszítettek-e a csapat tavaszi, Cesson-Sevigne elleni mérkőzésén. A vádak szerint az olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportolók családtagjaikat, ismerőseiket kérték meg, hogy fogadóirodákban nagy összegeket tegyenek a Montpellier vereségére, és 88 ezer eurós téttel mintegy 300 ezer eurót nyertek.

A játékosok ügyvédei szerint ugyan a megvádoltak fogadtak a találkozóra, de többségük nem lépett pályára a kérdéses mérkőzésen, így nem befolyásolhatták az eredményt sem. Ugyanakkor a szerződéseik már a fogadást is tiltják, így az biztosnak látszik, hogy nem épp a szabályoknak megfelelően jártak el, a kérdés az, hogy mekkora büntetésre számíthatnak.

A korábban a világ legjobb kézilabdázójának is választott Nikola Karabaticért a hírek szerint máris van érdeklődő, ha a Montpellier meg akar válni tőle, a Barcelona szívesen szerződtetné.