Európa Liga

A Dnyipro kivégezte a Napolit

A Dnyipro 3-1-re verte otthon a Napolit a labdarúgó Európa Liga F-csoportjának 3. fordulójában. Az ukrán csapat továbbra is vezeti a kvartettet.

Dnyipro

A Dnyipro két győzelemmel, vagyis hibátlan mérleggel várta a Napolit. Az ukránok gyorsan egyértelművé tették az erőviszonyokat, a második percben Rotan jobbról lőtt szabadrúgást kapu elé, Fedeckij pedig két méterről a kivetődő Rosati kapus felett a hálóba emelt (1-0). Három perccel a szünet előtt Matheus növelte a hazai előnyt, öt méterről fejelt az olaszok hálójába (2-0). A 64. percben Giuliano vágta a harmadik hazai gólt, majd Cavani büntetőből szépített az eredményen. A Dnyipro továbbra is hibátlan teljesítménnyel vezeti a csoportot, a Napoli a harmadik helyre csúszott.


A pont nélkül álló AIK Solna Eindhovenben lépett fel és a 61. percben gólt szerzett, Kwame Karikari hosszú vágta után lerázta magáról a hazai védőket, elvitte a labdát a kapus mellett és jobbról a hálóba lőtt (0-1). Tíz perccel a zárás előtt Jeremain Lens pontot mentett a PSV-nek (1-1), amely a Napoli vereségének köszönhetően a második helyre lépett.


 

Európa Liga
F csoport, 3. forduló
PSV Eindhoven-AIK Solna 1-1 (0-0)
Gól: Lens (80.), ill. Karikari (61.)
Dnyipro-Napoli 3-1 (2-0)
Gól: Fedeckij (2.), Matheus (42.), Giuliano (64.), ill. Cavani (75. - 11-esből)
 
Az állás: 1. Dnyipro 9 pont, 2. PSV Eindhoven 4, 3. SSC Napoli 3, 4. AIK Solna 1.