Bajnokok Ligája

Hiába vezetett, elbukott a Manchester City Amszterdamban

Az Ajax 3-1-re verte otthon a Manchester Cityt a labdarúgó Bajnokok Ligája D-csoportjának 3. fordulójában. Samír Nasri góljával az angolok kerültek előnybe, de az Ajax három góllal válaszolt a holland fővárosban.

Ajax

Mindkét csapat beragadt a rajtnál, két fordulót követően az Ajax nulla, a Manchester City pedig egy ponttal állt a BL-ben. Nem csak a rossz nyitány, de a múlt is az amszterdami gárda ellen szólt. Tudniillik az Ajax legutóbb 1980-ban nyert otthon angol csapat ellen a legrangosabb európai sorozatban, a BEK elődöntőjében 1-0-ra verte a Nottingham Forestet.

Nem is indult jól a meccs a holland szempontból, a 22. percben Milner tolta Nasrihoz labdát, a francia pedig balról, 11 méterről, jobb lábbal a hosszú sarokba tekert (0-1). A szünet előtt egyenlített az Ajax, Van Rhijn jobbról, laposan lőtt középre, De Jong érkezett és 15 méterről, futtából a bal alsóba továbbított (1-1).

Az 58. percben fordított az amszterdami gárda, Eriksen jobb oldali szögletét a röviden érkező Moisander a hosszú sarokba csúsztatta (2-1). Tíz perccel később újabb gólt vágott az Ajax, Eriksen középről, 16 méterről tüzelt, Clichyn megpattant a labda, ami a balra mozduló Hartot becsapva a kapu jobb oldalában kötött ki (3-1).

Az Ajax 32 év után először nyert a BEK/BL-ben angol csapat ellen. A holland gárda három ponttal áll, a Manchester City továbbra is egy ponttal szerénykedik.

Bajnokok Ligája
D-csoport, 3. forduló
Ajax-Manchester City 3-1 (1-1)
Gól: De Jong (45.), Moisander (58.), Eriksen (68.), ill. Nasri (22.)
Az állás: 1. Dortmund 7 pont, 2. Real Madrid 6, 3. Ajax 3, 4. Manchester City 1.
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/1322485