Kajak-kenu

Felvettem a kapcsolatot az ausztrál szövetséggel - Csipes Tamara

A magyar kajakosnő, Csipes Tamara elmondta, amennyiben felveszi az ausztrál állampolgárságot, két évig nem versenyezhet.

Csipes Tamara ausztrál színekben folytathatja

Ahogy arról beszámoltunk, Douchev-Janics Natasa, Benedek Dalma és Paksy Tímea után egy újabb világbajnok kajakos készül elhagyni Magyarországot: a tavaly az Év sportolónőjének választott Csipes Tamara Ausztráliába tart.

"A férjem, Gergő, az ottani közszolgálati szférában vállal munkát - mondta a Borsnak Csipes Tamara. - Mivel a kajaksporttal nem kívánok szakítani, amint elkészül a vízumunk, vagyis pár héten belül a sportág két központja közül az egyikbe, Brisbane-be vagy Perth-be utazunk. Odakinn vannak magyar barátaink, sőt, nem tagadom, felvettem a kapcsolatot az ausztrál szövetséggel is. Egyszóval bizonyos, hogy folytatom az edzéseket."

Kérdés, a kajakosnő hátat fordít-e a magyar válogatottságnak?

"Előzetesen tájékozódtam a magyar szövetségnél, így megtudtam, amennyiben felveszem az ausztrál állampolgárságot, két évig nem indulhatok világversenyen. Végleges döntést ezzel kapcsolatban nem hoztam, de most úgy vagyok vele, hogy a két év kényszerszünetet is vállalom, ha odakinn valóban minden ideálisan alakul" - jelentette ki a 2011-es év legjobb sportolónője.