Bajnokok Ligája

Szundikálva nyert Lille-ben a Bayern München

A Bayern München végig jobban, de nem kiemelkedően játszva legyőzte idegenben a Lille-t a Bajnokok Ligája F csoportjában, amelyben a Valencia könnyed sikert aratott a BATE Boriszov vendégeként.

Lille-Bayern München

A Bundesligában április óta veretlen, de a BL-ben az előző fordulóban a BATE-tól kikapó Bayern valamivel aktívabban, de nem fejetlenül előre rohanva kezdte a meccset. Az első negyedórában leginkább a Lille térfelén zajlott a játék, de nagy helyzetek nélkül.

Az első gólt így is megszerezték a 20. percben a Bajorok, Lahm erőszakosan került a tizenhatoson belülre, ott elesett Digne mellett - elég könnyen -, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Ezt Müller magabiztosan belőtte. (0-1)

A kontrákra építő francia csapat valamivel kijjebb jött, de később újra beszorult a saját térfelére. Egy-két kontrára így is futotta a vendégektől, de ezeket pontatlanul fejezték be. Igaz, a Bayern is hiába volt fölényben, továbbra is helyzetek nélkül játszott.

Franck Ribéry és Thomas Müller ünneplik utóbbi gólját a Lille-Bayern München mérkőzésen a Bajnokok Ligájában 2012-ben.

A szünet után is a franciák alakították ki az első lehetőségeket, de továbbra is a németeknél volt inkább a labda. Utóbbi csapatból a csereként beállt Shaqiri volt leginkább veszélyes, de kaput egyszer sem talált. Később Kroos is veszélyeztetett, de a hajrá kezdetén egyre aktívabb lett a Lille.

A 78. percben Mendes 8 méterről lőhetett volna, de nem találta el jól a labdát, majd amikor visszakerült hozzá a jobb oldalon, a beadását nagy nehezen tisztázta Lahm. Percekkel később a csatár Payet-val is összehozott egy helyzetet, de társa sem tudott pontosan lőni.

A meccs záró szakaszára aztán újra "felébredt" a Bayern, amely megint többet tudta birtokolni a labdát, és Alaba lövésével veszélyeztetett is. Újabb gólt nem szerzett, de a három pontot így is begyűjtötte. Ezzel hármas holtversenyben áll a Valenciával és a BATE-val a harmadik helyen, míg a Lille pont nélkül a negyedik.

BATE Boriszov-Valencia

Minszkben a Valencia fölényét és Soldado remeklését hozta a csoport másik meccse. A csatár az első félidő legvégén harcolt ki egy tizenegyest, amit ő maga be is lőtt. (0-1)

A második játékrész elején Guardado keresztlabdájából fantasztikus kapáslövéssel volt eredményes a támadó (0-2), majd a 69. percben Tino Costával játszott össze szépen, és társ visszapasszát belsőzte a hálóba. (0-3)

A győzelemmel legjobb gólkülönbsége miatt vezeti a csoportot a Valencia, a BATE pedig a második helyen áll.

Bajnokok Ligája
F csoport
Lille (francia)-Bayern München (német) 0-1 (0-1)
gólszerző: Müller (20. - büntetőből)
BATE Boriszov (fehérorosz)-Valencia (spanyol) 0-3 (0-1)
gólszerző: Soldado (45+1. - büntetőből, 55., 69.)
 
Az állás: 1. Valencia 6 pont (6-2), 2. BATE Boriszov 6 (6-5), 3. Bayern München 6 (4-4), 4. Lille 0