Kajak-kenu

Eszem ágában sem volt a nyaralás alatt edzeni - Fazekas-Zur Krisztina

Fazekas-Zur Krisztina Hawaii szigetekre, pontosabban Mauira utazott kipihenni az olimpiai fáradalmait.

Fazekas-Zur Krisztina a Hawaii szigetekre utazott

Fazekas-Zur Krisztina, olimpiai bajnok kajakosunk a kajak.hu-nak mesélt férjével együtt töltött nyaralásáról.

"Az olimpia óta végre volt egy kis szabadidőnk, ezért fogtunk magunkat és elutaztunk Hawaii szigetekre, pontosabban Mauira - mesélte a kajakosnő. -  Korábban jártam már errefelé, de mindig valamilyen verseny miatt, ezért csak most érezhettem magam igazán itt turistának.

Rengeteg időt fordítottam a pihenésre, és őszintén szólva eszem ágában sem volt a nyaralás alatt edzeni. Egyszer azért hagytam magam rábeszélni egy kis surfskire, de tényleg nem vittem túlzásba, hiszen csak tíz kilométert mentünk. Ez egyébként egy speciális kajak, amit kifejezetten az óceánon való hullámlovaglásra terveztek.

Bár én ezután már inkább a pihenéssel töltöttem az időmet, Ramit végül barátai rábeszélték, hogy vegyen részt a legnagyobb outrigger (hatszemélyes kenu) versenyen, amit Molokai és Waikiki között rendeztek meg. Ramiéknak egy 65 kilométeres távon kellett végig evezniük, amit 6 óra 44 perc alatt sikeresen teljesítettek, és a középmezőnyben végeztek.

Sajnos a tíz nap nem volt elég arra, hogy mindenhova eljussunk, ahova eredetileg terveztük, ezért a jövőben feltétlenül visszalátogatunk még ide. Hazaérkezésünket követően otthon mindössze egy rövid éjszakát töltöttünk el és péntek reggel már vezettünk is San Franciscóba, hogy részt vegyünk egy újabb SUP paddling versenyen"
- jelentette ki Fazekas-Zur Krisztina.