Serie A

Közepes koncentrációval is nyert az Inter

A Serie A 8. fordulójában hazai pályán 2-0-s győzelmet aratott az Inter a Catania ellen, az Udinese legyőzte az újonc Pescarát, a Fiorentina viszont nem bírt a Chievóval.

Az Inter és a Catania is agilis játékkal kezdett, mindkét oldalon voltak lehetőségek. Hazai oldalon Cassano és Milito voltak a legveszélyesebbek, a vendégeknél pedig Almirón és Gómez. A kék-feketék valamivel többet birtokolták a labdát, de a szicíliaiak védelme szokás szerint jól zárt, legalábbis mindig volt, aki mentsen az utolsó pillanatban.

A 28. percben mégis megszületett az első gól, a középpályán nagyon aktív és erőszakos Cambiasso a jobb oldalról ívelt be, a hosszún érkező Cassano pedig idei ötödik gólját szerezte meg fejjel. (1-0)

Antonio Cassano és Esteban Cambiasso ünnepelnek egy gólt az Inter-Catania mérkőzésen a Serie A-ban 2012-ben.

Nem sokkal később válaszolhatott volna Marchese, de Handanovic védte a kísérletét, a folytatásban pedig megint inkább az Inter uralta a játékot.

A szünet után különösen sok lehetőségük volt a hazaiaknak az újabb gól megszerzésére, de rengeteg helyzetet elszórakoztak. Cassanónak és Militónak is voltak pontatlan lövései, de utóbbi inkább a csapattársak kiszolgálásában jeleskedett. Főleg Alváreznek adott nagyszerű passzokat, de a szélső egymás után könnyelműsködte el a befejezéseket. Szép cselek után a középhátvéd Spollit, később a kapus Andujart is naggyá tette hanyag lövéseivel.

Az egygólos különbség életbiztosításnak ugyan nem tűnt a milánóiak számára, hiszen a Catania el-eljutott a kapujuk közelébe, de igazán veszélyes helyzetet nem alakítottak ki a vendégek.

Ehelyett a hajrában Palacio megszerezte idei első találatát, Milito sokadik jó labdáját vállal vette át, majd kapásból vágta nagyon szépen a rövid alsóba a bal oldalon. (2-0)

Ezzel végleg eldőlt a meccs, a Catania szemmel láthatóan fel is adta, így a véghajrá nem hozott izgalmas eseményeket.

Az Udinese hazai pályán 1-0-ra nyert az újonc Pescara ellen, a Fiorentina csak egy pontot szerzett Veronában a Chievo vendégeként (1-1).

Serie A
8. forduló
Atalanta-Siena 2-1 (0-0)
gólszerzők: Cigarini (62.), Bonaventura (82.), illetve Reginaldo (60.)
kiállítva: Carmona (a kispadról) - Atalanta
Chievo-Fiorentina 1-1 (1-1)
gólszerzők: Thereau (17.), illetve G. Rodríguez (18.)
Inter-Catania 2-0 (1-0)
gólszerzők: Cassano (28.), Palacio (85.)
Palermo-Torino 0-0
Parma-Sampdoria 2-1 (1-0)
gólszerzők: Amauri (36. - büntetőből, 53.), illetve Eder (81. - büntetőből)
kiállítva: Romero (34.)
Udinese-Pescara 1-0 (0-0)
gólszerzők: Maicosuel (53.)
kiállítva: Danilo (30.) - Udinese