Premier League

Az emberelőny ellenére a Sunderland örülhetett a pontnak a Tyne-Wear derbin

1-1-es döntetlennel ért véget a Tyne-Wear derbi, vagyis a Sunderland és a Newcastle United összecsapása az angol labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában. A vendég Szarkák már a 3. percben megszerezték a vezetést, aztán a 23. percben Tioté kiállítása miatt tíz emberre fogyatkoztak, de a Fekete Macskák csak a 85. percben tudtak egyenlíteni Demba Ba öngóljával.

Már a 3. percben előnybe került a vendégegyüttes, Ameobi jobbról, les szögből leadott lövését még védte Mignolet, de Cabayé tökéletes ütemben érkezett a kipattanóra és 10 méterről állítgatás nélkül helyezett a jobb alsóba (0-1). A 25. percben nagy lehetőséget kaptak a hazaiak, mivel Tioté egy kemény belépőt követően a visszajátszás alapján túl szigorúan piros lapot kapott. Ennek ellenére a folytatásban is a Newcastle-nak volt több helyzete, a 41. percben Demba Ba az ötösről ollózott a léc fölé 20 centivel.

A második félidőben már adódott néhány lehetőség a Sunderland előtt, végül a 85. percben csikarta ki Martin O' Neill csapata az egyenlítést: Sebastian Larrson szabadrúgása után O'Shea fejese Demba Bán változtatott irányt és került a hálóba (1-1). A 146. Tyne-Wear derbi döntetlennel ért véget, a Fekete Macskáknál továbbra is Steven Fletcher az egyetlen, aki gólt szerzett eddig, igaz, ő "legalább" ötször volt eredményes eddig.

Premier League, 8. forduló:
Sunderland-Newcastle United 1-1 (0-1)
gólszerző: Ba 85. - öngól, ill. Cabaye 3.)
kiállítva: Tioté (25. - Newcastle)
 
Szombaton játszották:
Norwich City-Arsenal 1-0 (1-0)
Fulham-Aston Villa 1-0 (0-0)
FC Liverpool-Reading 1-0 (1-0)
Manchester United-Stoke City 4-2 (2-1)
Swansea City-Wigan Athletic 2-1 (0-0)
West Bromwich Albion-Manchester City 1-2 (0-0)
West Ham United-Southampton 4-1 (0-0)
Tottenham Hotspur-Chelsea 2-4 (0-1)
 
Később:
Queens Park Rangers-Everton 17.00