Premier League

Rooney-öngól és -dupla, Dzeko fordított Geráék ellen

Wayne Rooney öngólt fejelt, majd duplázott a Stoke City elleni hazai meccsen az angol labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában. Csapata, a Manchester United végül 4-2-re győzött. A West Bromwich Albion odahaza 2-1-re kikapott a 23. perctől emberhátrányban játszó Manchester Citytől.

Wayne Rooney

Manchester United-Stoke City

A Stoke City öt döntetlent halmozott fel az eddigi hét forduló során és a 11. percben gólt szerzett az Old Traffordon. Charlie Adam jobbról, a szögletzászló közeléből tekert szabadrúgást a kapu elé, Rooney megelőzte Shawcrosst és a saját kapujába bólintott, öngól (0-1). A 27. percben jóvá tette hibáját a Manchester United csatára: Van Persie bal oldali beadását öt méterről, két védő között a kapu közepébe fejelte (1-1). A 44. percben fordított a hazai csapat, Valencia jobbról passzolt, Van Persie pedig a rövid saroknál a hosszúba belsőzött (2-1). A szünet után azonnal növelte előnyét a MU, Rooney jobbról ívelt, Welbeck előrevetődve, négy méterről a hosszú sarokba csúsztatott (3-1). Az 59. percben szépített a Stoke, Kightly a félpályától indult meg, eleinte senki sem zavarta, majd áthámozta magát Carricken és Ferdinandon, végül balról, 12 méterről a hosszú sarokba lőtt (3-2). A 65. percben Rooney egy szögletet követően közelről ismét kétgólosra növelte a hazai fórt (4-2). A Manchester második és tovább üldözi a Chelsea-t.

West Bromwich Albion-Manchester City

Gera Zoltán a WBA kispadjára szorult, a 23. percben pedig azt figyelhette, hogy emberhátrányba került a Manchester City. Mulumbu passzával Long lépett volna ki, de a 16-os előterében Milner becsúszva buktatta, a vendégek játékosa azonnal piros lapot kapott. Az emberelőny ellenére sem lett aktívabb a WBA, a City az első félidő maradék részében többet kezdeményezett. A 67. percben a semmiből gólt szerzett a hazai csapat, Odemwingie küldte a védelem mögé labdát, Long pedig hat méterről a kapuba pöccintett (1-0). A 72. percben Gera lehetőséget kapott, nyolc perc múlva pedig egyenlített a vendégcsapat, egy szabadrúgást követően a csereként beállt Dzeko hét méterről a kapu közepébe csúsztatott (1-1). A 92. percben eldöntötte a meccset a bosnyák csatár, egy pazar kontra végén Agüero jobbról passzolt, Dzeko pedig középről, 13 méterről a bal alsóba helyezett (1-2). A City ezzel a sikerrel a harmadik helyen maradt.

Liverpool-Reading

A nyeretlen Reading a mindössze egy győzelemmel szerénykedő Liverpoolhoz látogatott. A 30. percben a hazaiak kerültek előnybe, kontrából Suárez tolta Sterlinghez a labdát, aki futtából, 16 méterről, jobbról, laposan a hosszú sarokba lőtt (1-0). A Liverpool ezúttal sem nyűgözte le szurkolóit, de aligha bánták, hiszen a csapat először nyert az Anfield Roadon.

Röviden a másik három meccsről: pocsék első félidő után a West Ham remekelt otthon a Southampton ellen, 4-1-re győzött és továbbra is az első tízben tanyázik. Az Aston Villa továbbra sem tért magához, egy kései góllal bukott a Fulham otthonában. A Swansea öt nyeretlen meccs után a Wigant verte.

Premier League
8. forduló
Liverpool-Reading 1-0 (1-0)
Gól: Sterling (30.)
 
Manchester United-Stoke City 4-2 (2-1)
Gól: Rooney (27., 65.), Van Persie (44.), Welbeck (46.), ill. Rooney (11., öngól), Kightly (59.)
 
West Bromwich Albion-Manchester City 1-2 (0-0)
Gól: Long (67.), Dzeko (80., 90.)
Kiállítva: Milner (23., Manchester City)
 
Fulham-Aston Villa 1-0 (0-0)
Gól: Baird (84.)
 
Swansea-Wigan 2-1 (0-0)
Gól: Hernandez (65.), Michu (67.), ill. Boyce (69.)
 
West Ham-Southampton 4-1 (0-0)
Gól: Noble (46., 72. - 11-esből), Nolan (48.), Maiga (87.), ill. Lallana (63.)