Utánpótlás

Ott lesz az Eb-selejtező elitkörében az U17-es válogatott

Az U17-es magyar labdarúgó-válogatott második mérkőzését is megnyerte az Európa-bajnoki selejtezősorozat magyarországi csoportjában, ezzel bebiztosította továbbjutását.

A Liechtenstein elleni fölényes siker után az Albánia elleni meccs tétje a továbbjutás volt, mivel a csoport első két helyezettje automatikusan az elitkör résztvevője lesz.

Az első félidőben nagyon jók voltunk, több helyzetet is kialakítottunk, stabilan, fegyelmezetten játszottunk. A második félidő elején megnyugtatott volna bennünket, ha értékesítjük a büntetőt, a tizenegyes kihagyása azonban kicsit megfogta a csapatot, és a nagy pszichés nyomás miatt fejben és fizikálisan is elfáradtunk a végére. Örülök a győzelemnek, de a célunk a csoport megnyerése, ezért az olaszok ellen is a győzelem a cél.
Pisont István szövetségi edző (mlsz.hu)

Az Olaszországtól csak 1-0-s vereséget szenvedő albánok a mieinknek sem adták könnyen magukat, a 7. percben egy távoli lövéssel a vezetés megszerzéséhez is közel jártak, de a felső lécet találta el a labda.

Fölényben azonban a magyar csapat volt, amely a 16. percben megszerezte a vezetést is, Tihanyi Grabant beadását perdítette a kapuba. (1-0)
 

A találatra reagáltak a vendégek, kijjebb tudtak jönni, újabb helyzetük is volt, de egyenlíteni nem tudtak. Ez a szünet után sem sikerült nekik, sőt, a mieink növelhették volna az előnyüket. Zsótér ugyanis büntetőt végezhetett el, de Elezaj kivédte a tizenegyest.

A folytatás kiegyenlített játékot és kevés helyzetet hozott, így nem változott az eredmény, a győzelem pedig a magyar csapat továbbjutását jelenti.

A papírformának megfelelően a csoport másik meccsén, Tatabányán 4-0-ra nyertek az olaszok Liechtenstein ellen, ezzel biztos, hogy ők is továbbléptek. Kedden fél kettőkor a csoportgyőzelemért mérkőzik meg a magyar és a talján válogatott Telkiben.

U17-es Európa-bajnoki selejtező
2. forduló (Telki, Tatabánya)
Magyarország-Albánia 1-0 (1-0)
gólszerző: Tihanyi (16.)
Olaszország-Liechtenstein 4-0 (0-0)
gólszerzők: Bonazzoli (48., 56., 58.), Capradossi (49.)
 
Az állás: 1. Magyarország 6 pont (6-0), Olaszország 6 (5-0), 3. Albánia 0 (0-2), 4. Liechtenstein 0 (0-9)