Dinamo Moszkva

Nagy erőkkel keresik a festékpatronos lövöldözőket

A Dinamo Moszkva labdarúgócsapatának vezetősége mindent elkövet annak érdekében, hogy azonosítsa és bíróság elé állítsa azokat a szurkolókat, akik a pénteki edzésen festékpatronokkal lőttek a játékosokra és az edzői stáb tagjaira.

Dzsudzsák Balázs

"Nagyon keményen fogunk válaszolni erre a kihívásra. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy felfedjük és bíróság elé állítsuk a bűnösöket. Közölni fogjuk a nevüket" - olvasható a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató moszkvai klub honlapján.

A Ria Novosztyi állami hírügynökség még pénteken a fővárosi együttes 21 esztendős futballistáját, Alan Gatagovot szólaltatta meg, aki elmondta, a péntek esti edzés közben csuklyás szurkolók egy csoportja lőtt rájuk festékpatronokkal.

"Erre nincsenek szavak" - nyilatkozta Gatagov. "Mit kellene tennünk? Mindannyian szerződtessünk személyi testőröket? Sokunkat eltaláltak, bár azt nem tudom pontosan, hogy mivel lőttek ránk, talán festékpatronok voltak. Hitvány cselekedet volt, gyorsan eltűntek. A drukkereknek támogatniuk kellene minket, nem pedig ilyesmit tenniük."

Néhány szimpatizáns szórólapokat dobott a pályára, amelyeken közvetlenül a gárda külföldi játékosainak címzett fenyegetés volt olvasható:

"Ha a klub és az edzők képtelenek motiválni titeket, higgyetek nekünk, mi megtesszük helyettük. Mi vagyunk a szurkolók, és a mi módszereink egy kicsit komolyabbak."

A Dinamo története legrosszabb szezonkezdetét produkálta, 11 forduló után a 16 csapatos bajnokság - osztályozót jelentő - 13. helyén áll.