NB I

Horváth Ferenc hibátlan maradt - a KTE a hajrában fordított a Haladás ellen

Bár a Haladás megszerezte a vezetést, a KTE emberelőnyben játszva fordított az OTP Bank Liga 11. fordulójában.

Horváth Ferenc, a KTE nemrég kinevezett vezetőedzője a találkozó előtt elmondta, előzésre készülnek a tabellán a Haladást. Ehhez "csak" a három pontot kellett megszereznie a Kecskemétnek, amire jó esély mutatkozott, mivel az új szakemberrel eddig az NB I-ben hibátlan maradt a hazai együttes. A Haladásnál a fiatal Devecseri kezdett Guzmics mellett a védelem tengelyében, Radó visszatérhetett a csapatba, Kenesei térde viszont bevizesedett, így ő a kispadon kezdett. A másik oldalon ezúttal Salami volt az előretolt támadó, őt Litsingi és Jorginho segítette a középpályáról.

A 12. percben adódott az első helyzet: Radó András jobb oldali beadását Nagy I öt méterről a kapusba lőtte, Halmosi Péter a kipattanót pedig a blokkba. A labda az akció végén Radóhoz pattant, aki jobbról, igen kisodródva az oldalhálóba lőtt. Gyűrték egymást a csapatok, ám túl sok említésre méltó nem történt a kapuk előtt. Már-már teljesen leülni látszott a találkozó, amikor Iszlai ment el a jobb oldalon, Forró úgy mentett, hogy a kapufára lőtte  labdát, a visszapattanóra pedig érkezett Nagy Dániel és a kapuba pofozta a labdát (0-1). A félidőben így egygólos vendégvezetéssel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A második félidő legelején Simon Ádám odacsúszott páros lábbal Litsinginek, amiért megkapta a második sárga lapját, így kiállította a játékvezető. Az emberelőnyben sem lett sokkal acélosabb a hazaiak támadójátéka, nem nagyon tudtak helyzetbe kerülni Pekárék. Húsz perccel a vége előtt Salami játszott össze Tölgyesivel, aki balra játszik Tarabaihoz, a légiós az ötös bal sarka elől a kapus ölébe gurította a labdát. Nem tudta kihúzni a Haladás emberhátrányban: Ramos ívelése után Tarabai 6 méterről a kapu jobb oldalába fejelt (1-1). A hajrában még a győzelmet érő gólt is begyötörte a KTE: egy jobb oldali szöglet után lecsorgott a labda, Litsingi pedig egy méterről a kapuba lőtt (2-1). Ezzel Horváth Ferenc továbbra is 100 százalékos a bajnokságban.

OTP Bank Liga
11. forduló
Kecskeméti TE - Szombathelyi Haladás 2-1 (0-1)
Kecskemét, 1500 néző, v: Erdős
gólszerzők: Tarabai (84.) Litsingi (90.), illetve Nagy D. (44.)
sárga lap: Salami (36.) Pekár (55.) Póti (75.) illetve Halmosi (14.) Simon (38., 46.) Iszlai (45.)
kiállítva: Simon (46.)
Kecskemét:Borszéki - Sós, Póti, Vaskó, Forró - Litsingi, Ramos, Patvaros (Balázs 74.), Pekár (Tölgyesi 58.) - Jorginho (Tarabai 53.), Salami
Szombathely:Rózsa - Schimmer, Devecseri, Guzmics, Búrány - Nagy D. (Jagodics 77.), Simon, Nagy I G., Iszlai, Halmosi - Radó (Kenesei 84.)