Kajak-kenu

Douchev-Janics Natasa a londoni jutalmából kivásárolhatná magát

A londoni olimpiát követően 42,5 millió állami jutalmat kapott a kajakos, amennyivel kivásárolhatná magát.

Janics Natasa kivásárolhatná magát

A háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Douchev-Janics Natasa kivásárolhatja magát a Magyar Kaja-kenu Szövetségtől. Mint ismert, a 30 éves sportoló az olimpia után bejelentette, hogy követi férjét Szerbiába és ismét szerb színekben szeretne versenyezni.

"Úgy tűnik, a magyar és a szerb szövetség álláspontja a szerdai egyeztetésen sem közeledett - mondta Nagy Zsigmond, a Magyar Olimpiai Bizottság nemzetközi igazgatója a Blikknek. - A kiadó fél pénzt szeretne látni Natasáért, hiszen az elmúlt évtizedben rengeteget fektetett egyik legjobbja felkészítésébe, szerepeltetésébe, a fogadó szervezet pedig nem akar fizetni."

Ezt az ellentétet feloldhatná a sportolónő, ha önmaga kivásárolná a versenyzési jogát. Már előzetesen kalkuláltak is, s arra jutottak, hogy 150 ezer euró jelképes összeg lenne érte.

A 41,85 milliós összeg nagy tétel, de arról sem szabad megfeledkezni, hogy Douchev-Janics Natasát az egyik legjobban kereső sportolónak tartják, aki eddigi pályafutása során a lap szerint 500 millió forintos bevételre tett szert. A londoni olimpiát követően 42,5 millió állami jutalmat kapott az egyesben szerzett bronz- és a párosban elért ezüstérméért.