Premier League

Az Arsenal elbukott a Norwich otthonában

A Premier League nyolcadik fordulójának utolsó szombati meccsén a Norwich az Arsenalt fogadta. A mérkőzés toronymagas esélyesei a vendégek voltak, ennek ellenére a Norwich egy első félidőben szerzett találattal 1-0 arányban győzött.

Alaposan bekezdtek a csapatok, a hazaiaktól Pilkington már a második percben veszélyeztetett, lövése azonban keresztbe szállt a kapu előtt, majd a másik oldalon Podolski lábáról perdült le a labda miután Martin közbelépett. A német támadó egy perccel később már lövéshez jutott, a bal oldalról szánta el magát, de kísérlete keresztbe elzúgott a hazaiak kapuja előtt.

A viharos kezdést nem követte hasonló folytatás, ami inkább az Arsenal kritikája, az meg pláne, hogy a Norwich a 20. percben előnybe került. Tettey vállalkozott egy távoli lövésre, melyet Mannone rendkívül rossz helyre, középre ejtett ki, ahol érkezett Holt és a kapu bal alsó sarkába továbbított (1-0).

A Norwich játékosai a mindent eldöntő gólt ünneplik

Az Arsenal a továbbiakban sem találta önmagát, a 26. percben Mannone ismét hibázott, ezúttal rossz ütemben mozdult ki kapujából, a gólszerző megelőzte, középre adta a játékszert, ahol a vendégek szerencséjére nem érkezett hazai játékos. A 34. percben még ennél is nagyobb lehetőséget hagyott ki a Norwich, Pilkington jobb oldali szögletét követően Turner az ötös magasságából senkitől sem zavartatva fejelhetett, de célt tévesztett.

Az első félidőt kaput eltaláló lövés nélkül zárta az Arsenal, a másodikat pedig egy óriási helyzettel nyitotta. Jenkinson adott középre a jobb oldalról, Ruddy rossz helyre ütötte a labdát, Giroud az ötösről azonban képtelen volt a kapuba kanalazni azt. A 71. percben a francia csatárt rúgták fel a kaputól húsz méterre, a megítélt szabadrúgást Cazorla a kapu bal oldala felé tekerte, de Ruddy magabiztosan védett. Arséne Wenger gondjait tetézte, hogy a csereként beállt Oxlade-Chamberlain megsérült, Arsavin állt be a fiatal angol helyett.

A 80. percben végleg eldőlhetett volna a meccs: Vermaelen hibázott óriásit a félpályánál, melynek eredményeként Holt egyedül vezette kapura a labdát, de flegma emelését Mannone magához ölelte. Öt perccel később az Arsenal veszélyeztetett távolról, Arteta lapos lövését Ruddy hárította vetődve. A hajrában az Arsenal akár még kétszer is megszerezhette volna az egyenlítő gólt, de előbb Gervinho lövését blokkolták a védők, majd Santos lábáról csúszott le a labda.

A mai napon a vendégeknek semmi sem sikerült, a Norwich így megszerezte első győzelmét a bajnokságban.

Premier League
8. forduló
Norwich-Arsenal 1-0 (1-0)
Gólszerző: Holt (19.)
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/premier-league-2012-2013/1229177