Úszás

Három pályázó lesz a 2016-os rövidpályás úszó vb-re

  • VNA

Az október 15-ei határidőig bezárólag három pályázat érkezett a 2016-os rövidpályás úszó világbajnokság megrendezésére.

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) közlése értelmében három pályázat érkezett be a 2016-ban esedékes rövidpályás úszó világbajnokság megrendezése kapcsán. Az október 15-ei határidőre Hong Kong, Windsor és Detroit városai révén egy közös kanadai-amerikai pályázat és az Egyesült Arab Emirátusok egyelőre nem nevesített városa is kandidált a 25 méteres medencében sorra kerülő világeseményekre. 

A FINA vezető testülete idén december 11-én Isztambulban dönt a leendő helyszínről és elképzelhető, hogy ha a három pályázó közül kettőt is alkalmasnak találnak, akkor akár a 2018-as világbajnokság rendezési jogát is odaítélhetik most. Az idei rövidpályás úszó vb-t Isztambul rendezi meg december 12-16 között, ahol 160 nemzet úszói mérik össze tudásukat. A 12. rövid pályás úszó vb-t 2014 decemberében Doha rendezheti meg.

Érdekesség, hogy eredetileg az olaszországi Catania lett volna a rendezője a három év múlva sorra kerülő eseménynek, ám az olaszok tavaly novemberben gazdasági nehézségek miatt visszaléptek a rendezéstől, a FINA pedig idén áprilisban adta át Katarnak a rendezést.