Utánpótlás

Rasszista vádak és cáfolatok a szerb-angol meccsen kitört verekedés után - videó

Méltatlan jelenetekkel, a két csapat játékosai között kitört verekedéssel ért véget a Szerbia-Anglia U21-es Eb-selejtező. A vendégektől utólag kiállított Danny Rose szerint rasszista provokáció áldozata volt, a hazaiak tagadnak.

A balhé a lefújás pillanatában robbant ki, miután az angolok megszerezték győztes góljukat, amellyel megduplázták a hazai pályán szerzett előnyüket. Az egyik főszereplő Danny Rose volt, akit több szerb játékos is megtámadott, és akit a játékvezető utólag ki is állított.

A középpályás állítása szerint az egész meccsen rasszista provokációnak volt kitéve, és Szerbia eltiltását követelte a mérkőzés után. Az ügyben David Cameron brit miniszerelnök és Hugh Robertson brit sportminiszter is megszólalt, mindketten "kemény büntetéseket" követeltek az állítólagos "extrém provokáció és rasszizmus" miatt. Rose beszámolóját az angol szövetség hivatalos honlapján is megjelentették, eszerint a bemelegítéstől kezdve a lefújásig huhogást volt kénytelen eltűrni a szerb szurkolóktól.

A szerb szövetség (FSS) ugyanakkor tagadja a vádakat.

"Egyáltalán semmi alapja nincs annak, hogy a verekedés és a vélt rasszizmus között kapcsolatot találjanak, ezt egy rosszindulatú hozzáállásnak tekintjük" - írta az FSS hivatalos honlapja. "Amíg a legtöbb angol játékos a győztes gólt ünnepelte, Danny Rose illetlenül, sportszerűtlenül és durván viselkedett a szurkolókkal szemben, ezért is kapta a piros lapját."

Nyilvánvaló, hogy az ügynek folytatása következik. A párharcot Anglia 2-0-ra megnyerte, így részt vehet a 2013-as Európa-bajnokságon.

A meccs utáni verekedés