VB 2014

Örülhetnek az angolok, hogy pontot szereztek Lengyelországban

Bár Wayne Rooney révén Anglia szerzett vezetést, Lengyelország akár a győzelmet is megérdemelte volna a két csapat keddről elhalasztott, szerdán bepótolt világbajnoki selejtezőmérkőzésén.

Amint arról beszámoltunk, kedden a Varsóban egész nap szakadó és a pályát teljesen eláztató eső miatt nem lehetett lejátszani a mérkőzést, és a FIFA szabályzata miatt 24 órán belül meg kellett próbálkozni a pótlással, ami a befedhető stadionban meg is történt. Más kérdés, hogy egy nappal korábban miért nem húzták be a tetőt...

A halasztott meccset Lengyelország kezdte jobban, főleg a Lewandowski volt elemében, bár ahogy korábban sokszor, ezúttal sem jeleskedett a helyzetkihasználásban. Az összjátékban azonban jól vett részt, így nagy szerepe volt abban, hogy csapata többször oda tudott kerülni az angol kapu közelébe, még ha konkrét gólveszélyt nem is tudott teremteni.

A vendégek jó húsz perc után vették fel a ritmust, ekkor azonban már egyértelműen irányítottak, de náluk Wayne Rooney volt az, aki nagyon aktívan játszott, csak épp pontatlanul. Sok labdát elszórt, ennek ellenére ő szerezte meg a vezetést. Gerrard szöglete után fejelte Krychowiak vállára a labdát, ami onnan kapuba pattant. (0-1)

Polanski és Lescott küzdenek a Lengyelország-Anglia világbajnoki selejtezőmérkőzésen 2012-ben.

A vezetés ellenére nem lehettek elégedettek a játékukkal a Háromoroszlánosok, és a szünet után csak tovább romlott a helyzetük. Szinte teljesen beszorultak a saját tizenhatosukra, Defoet és Rooneyt csak néhány teljesen reménytelen előre vágott labdával próbálták játékba hozni.

Ezeket a lengyelek könnyedén begyűjtötték, és tempós összjátékukkal folyamatos nyomás alatt tartották az angol védelmet. Utóbbi azonban sokáig állta a sarat, Grosicki, Obraniak, Piszczek próbálkozásainál rendre volt valaki, aki blokkolt.

A 70. percben azonban már nem volt, aki mentsen. Obraniak szögletére Hart rosszul mozdult ki, Glik megelőzte, és az üresen maradt kapuba fejelt. (1-1)

A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék, mindkét kapu előtt volt néhány lehetőség. Mivel mindkét csapat szeretett volna nyerni, a középpálya szinte eltűnt, így a pálya középső részén könnyen jutottak át az együttesek. A lehetőségeiket azonban nem tudták kihasználni, így nem született több gól.

Anglia a közvetlen riválisoknál egyel több mérkőzést játszva maradt a H csoport élén, míg Lengyelország mögötte három ponttal lemaradva a harmadik.

Világbajnoki selejtezők
H csoport
Lengyelország-Anglia 1-1 (0-1)
gólszerzők: Glik (70.), illetve Rooney (31.)
 
kedden játszották:
Ukrajna-Montenegro 0-1
San Marino-Moldova 0-2
 
Az állás: 1. Anglia 8 pont/4 mérkőzés), 2. Montenegro 7/3, 3. Lengyelország 5/3, 4. Moldova 4/4, 5. Ukrajna 2/3, 6. San Marino 0/3