Kajak-kenu

Lehet hogy pénzért sem adjuk oda Janics Natasát a szerbeknek

Tárgyalóasztalhoz ül végre a két érdekelt fél Janics Natasa ügyében, de a megállapodás egyáltalán nem biztos.

Tárgyalóasztalhoz ül végre a két érdekelt fél Janics Natasa ügyében

A mai szegedi tárgyalásokon kitisztulhatnak az álláspontok Janics Natasa ügyében, akár úgy is zárulhatnak a magyar-szerb egyeztetések, hogy a megegyezés esélye a nullára redukálódhat. Főleg azok után, hogy a Szerb Olimpiai Bizottság elnöke kijelentette, egy eurót sem hajlandóak fizetni azért, hogy a háromszoros olimpiai bajnok újra szerb színekben versenyezhessen.

"Nem értem milyen alapon kérnek érte pénzt. A hazatérés Natasa döntése volt, s az ügyben ugyanúgy járunk el, mint amikor elment. Akkor sem kértünk érte semmit: most miért kellene fizetni, ha ő elhatározta, hogy hazatér?" - nyilatkozta a Bors című napilapnak Vlade Divac, a Szerb Olimpiai Szövetség elnöke.

Nem foglalkozik különösebben Divac kijelentéseivel Ábrahám Attila, a Magyar Kajak-kenu Szövetség főtitkára, aki elárulta, a szerdai találkozót a szerbek kezdeményezték a Magyar Olimpiai Bizottságon keresztül.

"Egy biztos, mi ott leszünk, és meghallgatjuk a szerb fél álláspontját. Konkrét választ mi nem adunk nekik, ugyanis ebben az ügyben az elnökség mondja ki a végső szót. Még az is előfordulhat, hogy annak ellenére, hogy déli szomszédaink kifizetnék a 150 ezer eurót, olyan döntés születik, hogy Janics versenyengedélyét nem adjuk ki" - fogalmazott Ábrahám a Népszavának.