Rali-vb

Latvala már hivatalosan is a Volkswagené

  • VNA

Nem kellett sok idő ahhoz, hogy a rali vb-ről jövőre kiszálló Ford legjobb versenyzője új csapatot találjon magának.

A Ford hétfői bejelentése után várható volt, hogy hamarosan új rali csapatot talál magának a finnek kiválósága, Jarri Matti Latvala. Amit a zuhanyhíradó már hetekkel ezelőtt beharangozott, az most vált véglegessé, miután a rali világbajnokságon (WRC-sorozat) szereplő Volkswagen csapat bemutatta őt új versenyzőjeként. A finn pilóta navigátorával, Miikka Anttilával a január közepén sorra kerülő Monte Carlo Ralin vesz majd részt először a Volkswagen Polo R WRC autójával a versenyen.

A 27 éves, pályafutása során eddig hét vb-futamot megnyerő Latvala 2010-ben második lett a világbajnoki pontversenyben, jövőre pedig - a sorozatban kilencszeres világbajnok Sebastien Loeb részbeni visszavonulását kihasználva - akár a világbajnoki címet is célba veheti. Latvala 2008-ban minden idők legfiatalabb futamgyőztese lett a WRC-sorozatban, tehetsége tehát adott a nagy eredmények eléréséhez.

"Büszkék és boldogok vagyunk, hogy sikerült a rali-projektünk számára megnyeri Latvalát. A sorozat legprofibb versenyzői közé tartozik és megvan már benne a szükséges tapasztalat és sebesség ahhoz, hogy jó eredményekhez segítsen bennünket" - nyilatkozta a Volkswagen sportigazgatója, Jost Capito. A finn pilóta jelenleg a harmadik helyet foglalja el a világbajnoki pontversenyben.