Szponzoráció

A NOB-ot is "kipipálta" az amerikai sportszergyártó

A Nike cég lesz a jövőben a nemzetközi olimpiai mozgalom hivatalos öltöztető partnere - az amerikai multi négy évre állapodott meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal.

Hetek óta lehetett olvasni spekulációkat arról, hogy a világ egyik legismertebb logójával rendelkező sportszergyártója, a Nike cég a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal tervez együttműködést. Az információt kedden a NOB is megerősítette, sőt mi több, bejelentette, hogy 2013 január elsejétől kezdve négy évre az amerikai cég lesz az olimpiai bizottság hivatalos sportruházati partnere. A megállapodás értelmében a Nike szállítja majd a NOB tagok, valamint a következő két olimpia (2014-Szocsi, 2016-Rio de Janeiro) és két ifjúsági olimpia (2014-Nanjing, 2016-Lillehammer) hivatalos résztvevőinek formaruháit is.

A "pipás" logója miatt világszerte ismert amerikai multi cég a japán Mizuno márkát váltja, amely 1995-től kezdve működött együtt a nemzetközi olimpiai mozgalom vezető testületével. Az amerikai cég szerepvállalása amúgy nem meglepő, mivel a londoni játékokon szereplő országok közel felét (összesen 100 nemzeti csapatot) ők ruháztak fel az esztendő legnagyobb eseményére. A Nike többek között az amerikai, a brazil, a kenyai és az észt olimpiai bizottság támogatójának is számít még emellett.