Kerékpár

Nem biztos, hogy indul a Touron a négyszeres világbajnok

  • VNA

A 2013-as évben nem a francia kerékpáros körverseny lesz a legfontosabb a svájciak időfutam világbajnoka, Fabian Cancellara számára.

Elképzelhető, hogy jövőre kihagyja a francia kerékpáros körversenyt és más futamokra koncentrálja erejét a svájci Fabian Cancellara.  A négyszeres időfutam világbajnok erről beszélt legalábbis a belga Het Niewsblad nevű újságnak adott interjújában: "A 2013-as évben első közelítésben a Paris-Roubaix egynaposra és a Flandriai körversenyre fogok figyelni . A Tour de France kapcsán még nem hoztam végleges döntést. Az elhatározásomat az is befolyásolhatja, hogy lesz-e egyáltalán prológ a francia körversenyen vagy nem" - nyilatkozta Cancellara. 

Az idei Touron Cancellara megnyerte a prológot (rövid, egyéni indításos első szakasz), majd ezt követően egy héten keresztül viselte az összetett versenyben élen állónak járó sárga trikót. Az első hosszú időfutam harmadik helyezése után aztán otthagyta a versenyt, mert mindenáron ott akart lenni második gyermeke születésekor.