Dakar-rali

Guerlain Chicheri visszatér az SMG volánja mögött

A 2009-es Világkupa-győztes pilótája, és egyébként négyszeres free-ride sívilágbajnok Guerlain Chicherit 2013-ban ismét rajthoz áll a Dakar ralin, ezúttal egy SMG volánja mögött próbálja meg teljesíteni a 9000 kilométeres távot.

Közel egy éve tart már a felkészülés Guerlain Chicheri visszatérésre. A francia versenyző utolsó dakaros megmozdulása, 2011-ben a pihenőnapon a tesztelés során törte össze Chicherit a Minit, ami után az X-Raid ideiglenesen megvált a pilótától.

Új csapata, az SMG nagyon odateszi magát a következő Dakarra, sok-sok mérnökből, szakemberből, pszichiáterből, orvosból és sportvezetőből áll össze a csapat, amelyik elkíséri a versenyzőt a futamra. Emellett igen jelentős infrastruktúrával is rendelkeznek, több szervizkamion, gyorsbeavatkozó egység és kísérő személyautó alkotja a teljes csapatot.

„Óriási öröm, hogy együtt dolgozhatok az SMG-vel” - idézi a tereprali.hu Chiherit. - „A csapat maximálisan profi, így nekem valóban csak a saját fizikai és mentális teljesítményemre kell koncentrálnom. Hihetetlenül motivált vagyok, hogy a legjobb formámat nyújtsam a versenyen, és mivel az autó tökéletes, győzelemre született, tényleg csak rajtam múlik majd, hogy mit hozok ki az egészből.”