Konföderációs Kupa

A FIFA szemlét tart Recifében

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szemlebizottsága kedden Recifébe látogat, hogy első kézből szerezzen információkat a stadionépítés jelenlegi helyzetéről.

A tapasztalatok alapján születhet majd döntés arról, hogy az észak-keleti brazíliai városban rendezhetnek-e mérkőzést a jövő évi Konföderációs Kupán.

A FIFA kevesebb mint egy hónap múlva jelöli ki, hogy mely városok adhatnak otthon a 2014-es világbajnokság felvezető tornájának.

Recifében a 46 ezer néző befogadására alkalmas Pernambuco Aréna építése körül akadnak problémák. Szeptemberig a stadionberuházás még csak 64 százalékos készültségi szintig jutott. A kivitelezők szerint ugyanakkor október végére ez elérheti a 80 százalékot, ami megfelelő alapot teremtene ahhoz, hogy a FIFA által kiszabott februári határidőre teljesen elkészüljön a létesítmény.

Az már biztos, hogy Rio de Janeiro, Fortaleza, Belo Horizonte és Brazíliaváros készen áll a Konföderációs Kupa csapatainak fogadására, Recife mellett pedig még Salvador de Bahíában bizonytalan a rendezés.