Szocsi 2014

Zanardi nem nyugszik, a téli paralimpián is indulni akar

  • VNA

A londoni paralimpia hősének számító Alex Zanarni most a fejébe vette, hogy a téli játékokon is el akar indulni Szocsiban.

A londoni paralimpián aratott két győzelme után alaposan megjött az étvágya Alex Zanardinak. A Lausitzringen még 2001-ben elszenvedett balesete miatt mindkét lábát elveszítő sportember előbb bejelentette, hogy újra alkalmasnak érzi magát az autóversenyzésre. Majd erre kontrázott rá hétfői nyilatkozatában az olasz sportember, aki kifejtette, hogy Szocsiban, a téli paralimpián is szeretne elindulni - méghozzá alpesi sízésben.

"Az olasz alpesi sí válogatott meghívott engem, hogy készüljek velük közösen. Imádom a havat, szerintem ott lehetek a 2014-es téli paralimpián" - idézi a korábban a Formula-1-ben is szereplő Zanardit a La Republica című olasz újság. Nem lenne példa nélküli a sportágválasztás Zanardi számára, hiszen korábban a német Andrea Eskau is megcsinálta a "nyári-téli duplát", hiszen pekingi és londoni paralimpiai handibike sikerei mellett 2010-ben a Vancouveri téli paralimpián ezüstérmes volt sífutásban és bronzérmet szerzett biatlonban.