VB 2014

Ki lesz Mister X az olasz válogatottban? - lapszemle

Két mérkőzésen négy pontot szerzett az olasz válogatott világbajnoki selejtezőcsoportjában. Cesare Prandelli csapata péntek este Örményországba látogat. Pablo Osvaldo biztosan a kezdőben kap helyet de, hogy ki lesz a másik csatár, azt egyenlőre még az olasz sajtó is csak találgatja.

Corriere

A „Mister X” kifejezés már jó pár éve elterjedt az olasz sportsajtóban, és azt a személyt (sztárjátékost) hivatott megszemélyesíteni, aki hamarosan egy új csapatban folytatja pályafutását. Legtöbbet talán a Milan kapcsán találkozhattunk ezzel a fogalommal, de idén nyáron a Juventus is erősen kereste új csatárát, vagyis Mister X-et. Az olasz sportsajtó ezúttal Osvaldo ékpárját kutatja ezzel a jelzővel.

A Roma csatára szinte biztosan kezd péntek este az örmények ellen de, hogy ki lesz a társa, az még erősen kérdéses. Alapesetben Sebastian Giovinco lenne kezdő, de mivel a Juve támadója kisebb sérüléssel bajlódik, egyre nagyobb az esély Balotelli játékára. A Manchester City csatára ismét bekerült a keretbe, de a nemzeti csapatban 4 gólnál járó játékos még tegnap is lázas volt, így nem tudni, milyen erőben van.

Ahogy a Gazzetta internetes oldala fogalmazott, Prandelli biztosan 4-3-1-2-es felállásban küldi pályára csapatát, a kezdő pedig a következő lesz: Buffon - Maggio, Barzagli, Bonucci, Criscito - De Rossi, Pirlo, Marchisio - Montolivo - Osvaldo és Mister X.

A helyzetet kissé bonyolítja, hogy a Tuttosport információ szerint még Pablo Osvaldo játéka sem biztos. Gilardino bár jó formában van - az első 5 körben 5 gólt lőtt -, a Bologna támadója valószínűleg csak a padon kezd.

„Olaszország! Győzni kell, hogy megindulhassunk”  - írta pénteki címlapján a La Gazzetta dello Sport, amely a válogatott helyett, inkább a Milan jövőjével foglalkozott. A rózsaszín újság első oldalán számolt be arról, hogy Silvio Berlusconi szívesen megválna tulajdonrésze 30%-tól, s ezt egy katari befektetői csoportnak adná tovább.

A Tuttosport természetesen a Juventus várható igazolásaival foglalkozott, a torinói kiadású lap Osvaldo januári megszerzését vizionálja. A Roma támadója mellett - jegyzi meg a Tuttosport - a bajnokságban veretlenül az első helyen álló klub nem mond le a Drogba-Llorente kettős egyikének leigazolásáról sem.

„L’Italia in Armenia non puó sbagliare”  vagyis „Örményországban nem szabad hibázni”  - írta pénteki címlapján a Corriere dello Sport. A római kiadású sportnapilap - a következő fordulóban esedékes Juventus-Napoli szuperrangadó mellett - az U21-es válogatott péntek esti fellépésével is foglalkozott, hisz Svédország ellen fontos pótselejtező vár az olasz fiatalokra. A mérkőzést Pescarában, a Stadio Adriaticóban rendezik, ami különösen fontos lehet az Insigne-Immobile csatárkettős számára. A két fiatal támadó ugyanis pont a nyáron hagyta el az élvonalba feljutó Pescarát, így most visszatérhetnek egykori sikereik színhelyére.

A CdS Cesare Prandellit is megszólaltatta az örmények elleni vb-selejtező előtt. A szövetségi kapitány elmondta, abszolút nem számít könnyű meccsre, szerinte ugyanis ebben a csoportban az olasz válogatottnak minden ellenfelét tisztelnie kell. A szokásos Balotellire vonatkozó kérdéseket ezúttal is jól kezelte Prandelli. „Sokat beszélgettem vele, aminek talán meglett az eredménye, hisz az átlagosnál is koncentráltabban készült. Bízom benne.” - mondta a kapitány, aki arra is ígéretet tett, hogy ma este válogatottja az Eb-n látott színvonalon fog játszani.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/1138848