Utánpótlás

Könnyedén verte Moldovát a Róth-csapat

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 3-1-re legyőzte Moldova együttesét a két csapat Gyirmóton rendezett felkészülési mérkőzésén.

Az mlsz.hu beszámolója szerint a mieink végig uralták a találkozót, bár a vendégek így is megszerezhették volna a vezetést a 26. percben. Jova Levente azonban védte Matei ziccerét, kicsivel később pedig Gyurján bence már a másik kapuba talált be 18 méterről. (1-0)

A szünet után Ugrai Roland volt eredményes (2-0), és bár Anton lesgyanús helyzetből indulva szépíteni tudott (2-1), Zamostny Balázs egy pörgetéssel visszaállította a kétgólos különbséget a hajrá kezdetén. (3-1)

Róth Antal szövetségi edző elégedett volt a mérkőzés után: "Mind a helyzetek, mind a mutatott játék alapján megérdemeltük a győzelmet. Labdabirtoklásban jókora fölényt alakítottunk ki, a legnagyobb nehézséget az jelentette, hogy ellenfelünk szervezetten, sokszor öt védővel játszva őrizte kapuját. Örülök, hogy lendületes akcióink közül több is eredményes befejezéssel párosult."

U21-es felkészülési mérkőzés
Magyarország-Moldova 3-1 (1-0)
gólszerzők: Gyurján (32.), Ugrai (51.), Zamostny (79.), illetve Anton (58.)
 
Magyarország: Jova - Baráth (Nagy J., 88.), Otigba, Kelemen, Farkas (Deutsch, 46.) - Tölgyesi (Pekár, 65.), Szakály A. - Gyurján (Vernes, 88.), Adorján (Vécsei, 65.), Ugrai (Zamostny, 70.) - Bacsa (Skriba, 46.)
 
Moldova: Roilian - Joszdan (Goliuc, 79.), Turcan, Haceatunov, Bogdan (Modarca, 79.), Svedul - Focsa - Solomin (Roja, a szünetben), Anton, Carp (Prodan, 79.) - Matei (Malenicki, 56.)