VB 2014

Nem azért vagyunk itt, hogy a játékosok egyéni igényeit kiszolgáljuk - Vicente Del Bosque

Pénteken folytatódnak a 2014-es labdarúgó világbajnokság selejtezői. Az I csoportban a címvédő spanyolok Fehéroroszország vendégei lesznek, a spanyol szövetségi kapitány, Vicente Del Bosque a Marcának beszélt a meccsel kapcsolatos fejleményekről.

"Óvatosnak kell lennünk, a fehéroroszok csapatában a fiatalok és a tapasztalt játékosok jó egyveleget alkotnak. Megszorították a franciákat a Saint-Denisben, és Grúziában sem vallottak szégyent. Klubszinten is értek el jó eredményeket" - mondta Del Bosque némi utalást téve a BATE Boriszov BL-menetelésére. Ez a klubcsapat adja ugyanis a válogatott gerincét.

A spanyolok eddig egyetlen selejtezőt játszottak, egy kései góllal arattak nyögvenyelős győzelmet Grúziában. Ezúttal azonban a kapitány visszahívta a keretbe az együttes egyik legjobb képességű csatárát, David Villát. "Úgy gondolom, hogy összességében elégedett, de biztos vagyok benne, hogy több játékidőt követel majd a Barcelonában és itt a válogatottban is. A legfontosabb az, hogy felépült hosszan tartó sérüléséből, és fokozatosan kapja a terhelést. Az sem mellékes, hogy ő a legeredményesebb támadónk" - magyarázta Villa behívását a salamancai szakember.

David Villa hosszú idő után ismét a spanyol válogatott rendelkezésére állhat

Villa tehát akár újra pályára léphet címeres mezben, egyvalaki azonban egészen biztosan nem: a kapitány ezúttal mellőzi Juan Matát. "Óriási a versenyhelyzet a posztján, nem tudok más magyarázatot találni a hiányzására. Nagyon jól játszik az utóbbi időben, a Premier League-ben is voltak jó mérkőzései, de rengeteg játékosunk van a támadóalakzatban" - nyilatkozta Del Bosque, aki ezúttal inkább Pedrónak, David Silvának, Jesús Navasnak, Cazorlának és Iniestának szavazott bizalmat. "Nem beszéltem sem vele, sem Llorentével, s a versenyhelyzet miatt senkivel sem. 23 játékos van a keretben, ez véleményem szerint két mérkőzésre sok, ugyanakkor minden eshetőségre fel kell készülnünk. Elképzelhető, hogy valaki nem játszik, de nem azért vagyunk itt, hogy a játékosok egyéni igényeit kiszolgáljuk, hanem azért, hogy a lehető legjobb csapatot alkossuk" - tette hozzá a Real Madrid egykori trénere.

Mata nem az egyetlen hiányzó, a védelemben azonban Puyol és Piqué nem túlkínálat miatt, hanem sérülés végett nem bevethető. "Itt van Albiol és Ramos, továbbá Javi (Martínez) és Busquets, s néhány szélső védő is képes középen megállni a helyét. Jól kell hátulról felépíteni támadásainkat, s Sergio (Busquets) képes erre" - utalt del Bosque arra, hogy nagy az esély a Barcelona játékosának középhátvédbeli szerepére Minszkben.

A spanyolok a Fehéroroszország elleni selejtezőt követően október 16-án a csoportrangadón Franciaország ellen lépnek pályára.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/europai-vb-selejtezo-i-csoport-2012-2013/1116488