Biatlon

A sífutóknál is próbálkozik idén Martin Fourcade

  • VNA

A biatlon mezőny egyik legjobb sífutójának számító Martin Fourcade a most következő téli szezonban a sífutó Világkupában is kipróbálná magát.

Az előző szezon egyértelműen Martin Fourcade-ról szólt a férfi biatlonosoknál. A francia klasszis megnyerte az összetett Világkupát és emellett a ruhpoldingi világbajnokságon is három aranyéremmel zárt. A kiválóan sífutónak számító fiatalabbik Forucade testvér már többször beszélt azon elképzeléséről, hogy egyszer a sífutóknál is kipróbálná magát, ami úgy tűnik, hogy az előttünk álló 2012/13-as idényben akár valósággá is válhat. 

"Szeretnék egyszerűen csak olyan dolgokat kipróbálni, amihez kedvem van és amit korábban nem csináltam, Első körben a részvétel a cél, de amikor eljön majd a verseny időpontja, akkor biztosan lesznek ennél határozottabb célkitűzéseim is" - nyilatkozta egy francia újságnak a 24 éves klasszis. A biatlon versenynaptárat is figyelembe véve a november végén a svédországi Gällivare-ben sorra kerülő Világkupa hétvége lehet az, amelynek során Fourcade elindulhat a sífutóknál. 

"Nem akarok egyfajta második Björndalen lenni, egyszerűen csak szeretnék jó időket teljesíteni a sífutó specialisták között is" - pontosította elképzeléseit a négyszeres világbajnok francia biatlonos. Annak idején a norvég biatlon legenda, Ole Einar Björndalen volt az, aki rendre elindult a sífutó Világkupa versenyein is, ráadásul 2006-ban még egy Világkupa versenyt is meg tudott nyerni a számára "idegen terepen".