VB 2014

22 éves siheder lesz a hollandok csapatkapitánya

  • VNA

Nagy meglepetést okozott Hollandiában, hogy a közelgő vb-selejtezők során egy 22 éves játékos lesz az oranje csapatkapitánya.

Kevin Strootman, a PSV és a holland válogatott játékosa

Pénteken és jövő héten kedden újabb fordulókkal folytatódik a labdarúgó világbajnoki selejtezők sorozata. A magyar csapattal egy selejtező csoportban szereplő holland nemzeti együttesnél nagy meglepetést okozott a szövetségi kapitány, Louis van Gaal szerdai bejelentése, amely szerint az Andorra elleni pénteki rotterdami és a jövő kedden Bukarestben sorra kerülő selejtezőn Kevin Strootman lesz az Oranje csapatkapitánya.

A sérülés miatt hiányzó Wesley Sneijder és a formahanyatlás miatt a keretből most kimaradó Dirk Kuyt távollétében sokan azt várták volna, hogy a Hamburg 29 éves légiósa, Rafael van der Vaart kapja meg a karszalagot, az Eb után kinevezett van Gaal azonban a PSV Eindhoven mindössze 22 esztendős középpályására bízta a megtisztelő feladatot.

"A fiatalabb játékosoknak több felelősséget kell átvenniük. Az utánam következő időszakra is gondolnom kell" - indokolta döntését a mester, aki egy mindössze 13-szoros válogatott labdarúgót jelölt ki a feladatra. 

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/europai-vb-selejtezo-d-csoport-2012-2013/1147869  
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/europai-vb-selejtezo-d-csoport-2012-2013/1147873