Férfi tenisz

Egy évnyi ingyen sört kapott Tokió japán bajnoka

Kei Nisikori vasárnap 7:6 3:6 6:0 arányban legyőzte a kanadai Milos Raonicot a tokiói ATP-verseny döntőjében, így megszerezte pályafutása második tornagyőzelmét.

A japán játékost a viadalt követően egy meglepetés is érte, hiszen az ATP egyik szponzora, a sörgyártásban jeleskedő Corona egy évig ingyen sört ajánlott neki. A gáláns gesztussal azonban a teniszező valószínűleg nem fog élni. "Még nem tudom mit fogok ezzel kezdeni, mert nem szeretem a sört" - vallotta be a verseny történetének első japán győztese.

Kei Nisikori lett a tokiói ATP-verseny első japán győztese

A 22 esztendős teniszezőt a legfrissebb világranglistán a 15. helyen jegyzik, ami zsenge pályafutása eddigi legjobbja. "Még soha nem játszottam jól Japánban, de azzal, hogy Tomás Berdychet legyőztem a negyeddöntőben, átszakadt egy gát. Következő célom, hogy a legjobb tíz közé kerüljek" - bizakodott Nisikori.

Az oda vezető úton a következő lépést Sanghajban teheti meg, ahol az első körben a szabadkártyás kínai, Vu lesz az ellenfele. Nisikori első ATP-tornagyőzelmét még 18 évesen, 2008. februárjában Delray Beach-ben aratta, amikor három játszmában legyőzte James Blaket.