Atlétika

A bobozással is kacérkodik a csodaszép amerikai gátas

  • VNA

Az amerikai atlétika egyik legcsinosabb versenyzője, Lolo Jones egy új sportággal ismerkedett meg a hétvégén.

Az elmúlt hétvégén rendezték meg az amerikai bobosok számára a szokásos szárazföldi toló bajnokságot. Mivel ebben a sportágban nem meglepő, hogy a toló emberke posztján gyakran egykori vagy még aktív atléták viszik a prímet, így az olimpiai ezüstérmes hétpróbázó Hyleas Fountain, a 2005-ös távolugró világbajnok, Londonban váltóban olimpiai bajnok Tianna Madison vagy éppen a 60 méteres gátfutás fedett pályás világbajnoka, az általunk már korábban is bemutatott Lolo Jones nevezése sem okozott nagy szenzációt. A három atléta ráadásul nem is vallott szégyent ezen a területen sem.

A női toló-versenyt megnyerő Aja Evans (9,65 másodperc) mögött ugyanis Fountain (10,01) a negyedik, Madison (10,04) az ötödik, míg a 100 gátas Jones (10,11) a hetedik helyen végzett. Az amerikai bob válogatott edzője, Todd Hays elmondta, hogy mindhárom atlétát szívesen látnák a felkészülés során az edzőtáborokban, hiszen remek fizikai állapotuk mellett olimpiai tapasztalataik megosztásával is motiválhatnák a Szocisra készülő amerikai bob-csapatot. 

Annak idején több kiváló gátfutó, így Edwin Moses, Renaldo Nehemiah és Roger Kingdom is kipróbálta a bobot, igaz végül egyikük sem maradt meg a sportágban és vélhetően ez lesz a helyzet Lolo Jones-ék esetében is, akik inkább kalandnak foghatták fel az amúgy gyors és veszélyes téli sportág leszűkített szárazföldi változatát.