Bundesliga

Husztiék a Dortmund, Hajnalék a Leverkusen ellen játszottak döntetlent

A Bundesligában két összecsapás maradt vasárnap estére. A Hannover Huszti Szabolccsal a soraiban végzett 1-1-re a bajnoki címvédő Borussia Dortmund ellen, míg a Hajnal Tamás nélkül felálló VfB Stuttgart 2-2-es döntetlent játszott a Bayer Leverkusennel szemben.

Alaposan bekezdtek a csapatok. A Dortmund már a mérkőzés 15. másodpercében(!) veszélyeztetett, Blaszczykowski jobb oldali beadását Reus fejelte kapura, de Zieler mentett a jobb alsó sarok elől. A válasz az ötödik perc végén érkezett, ekkor Sobiech lőtt a tizenhatosról, de Weidenfeller kiszedte a labdát a bal felső sarkból. A továbbiakban  leült a mérkőzés, a hazaiak többet kezdeményeztek, de veszélyes lehetőséget Husztiék sem tudtak kialakítani.

Hannover-Dortmund

A 26. percben kissé váratlanul vezetést szerzett a Dortmund: Sven Bender ugratta ki a leshatáron Piszczeket, aki laposan középre gurított, az érkező Lewandowskinak pedig nem okozott gondot az üres kapuba továbbítani (0-1). Mindössze néhány perccel ezt követően Blaszczykowski kétszer is növelhette volna csapata előnyét, de előbb jobbal félmagasan, majd ballal laposan a bal sarok mellé lőtt.

Fél órán túl óriási egyenlítési lehetőség maradt ki: Schlaudraff jobb külsővel leadott lövését Weidenfeller keresztbe ütötte a kapu előtt, az érkező Stindl elől azonban az utolsó pillanatban bevetődve mentett Hummels. Az első félidő hajrájában a vendégek egyik legjobbját, Blaszczykowskit sérülés miatt le kellett cserélni, Grosskreutz állt be helyére.

A Hannover és a Borussia Dortmund játékosai küzdenek a két csapat mérkőzésén a Bundesligában 2012-ben.

Már az első félidő ráadásában jártunk amikor ismét hatalmas helyzetet hagytak ki a hazaiak. Ya Konan elvitte Weidenfeller mellett a labdát, de kisodródott, így lövését Piszczek menteni tudta a gólvonal előterében. A lengyel védő nekicsúszott a kapufának, de végül tudta folytatni a játékot. Csapattársa, Hummels nem, őt Felipe Santana váltotta a félidőben.

A második játékrész elején a Dortmund kétszer is gólt szerezhetett volna, de Piszczek félmagas lövése a kapufáról pattant ki, majd alig egy perccel ezután Götze már a kapust is kicselezte, de elrúgott a labda felett, így oda lett a lehetőség. A másik oldalon Huszti bal oldali szögletét a középen érkező Eggimann laposan a kapuba passzolta, de még mielőtt a hazaiak örülhettek volna, a játékvezető érvénytelenítette a találatot: Ya Konan lerántotta Schmelzert. A Hannover tovább támadt, s Schlaudraff jobb oldali beadását követően Suboticról pattant saját kapuja felé a labda, de Weidenfeller szögletre ütötte azt. Rendkívül élvezetes találkozó volt.

Az utolsó negyed órához érve a vendégek vezetőedzője, Jürgen Klopp másodszor is kényszerből cserélt, Sven Bender helyett Leitnert volt kénytelen pályára küldeni, a hazaiaknál Mirko Slomka pedig kockáztatott, a középpályás Pinto helyett a csatár Abdellaouet vetette be. A 78. percben ez majdnem eredményre vezetett, Rausch lógott meg a bal oldalon, de beadását a szintén csereként beállt Diouf szemben a kapuval óriási helyzetben nem volt képes eltalálni. A szenegáli hét perccel később már nem hibázott. Huszti Szabolcs harminc méteres szabadrúgása lepattant, Diouf lecsapott a labdára, s Weidenfeller mellett a kapu közepébe gurított (1-1).

A hajrában már nem változott az eredmény, a Hannover hosszú idő óta veretlen hazai pályán, a Dortmund ezzel szemben idegenben nyeretlen a bajnokságban.

Bundesliga
7. forduló
Hannover 96-Borussia Dortmund 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Diouf (86.) ill. Lewandowski (26.)

A VfB Stuttgart Hajnal Tamással a cserepadon fogadta a Bayer Leverkusent, s már a találkozó elején hátrányba került. Bellarabi centerezett a jobb oldalról, s a Stuttgart kapusa, Uleich olyam szerencsétlenül ért a labdába, hogy az Kiessling lábáról a kapuba pattant (0-1).

Stuttgart-Leverkusen

A hazaiakat nem fogta meg túlságosan a bekapott találat, a 19. percben büntetőhöz jutottak, miután Rolfes buktatta Ibrahima Traorét a tizenhatoson belül. A tizenegyest Ibisevic magabiztosan a kapu közepébe vágta (1-1).

Szünet után aztán megfordították a meccset a svábok. Egy hosszú kirúgást követően az osztrák Holzhäuser elfutott Carvajal mellett a bal oldalon, középre adott, s Ibisevic öt méterről nem hibázott (2-1).

Ezúttal azonban a hazaiak előnye nem tartott sokáig. Michal Kadlec végezhetett el szabadrúgást a jobb oldalról, Kiesslinget a védők őrizetlenül hagyták az ötösön belül, s a csatár a kapuba bólintott (2-2).

Az utolsó fél órára már csak kihagyott helyzetek tarkították az összecsapást, melyen Hajnal Tamás nem jutott játéklehetőséghez.

Bundesliga
7. forduló
VfB Stuttgart-Bayer 04 Leverkusen 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Ibisevic (19., 55., az elsőt 11-esből) ill. Kiessling (13., 59.)
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/bundesliga-I-2012-2013/1239525  
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/bundesliga-I-2012-2013/1239524