Premjer Liga

Dzsudzsákék otthon kaptak ki az Anzsitól

A Dzsudzsák Balázst végig soraiban tudó Dinamo Moszkva 2-0-ás vereséget szenvedett a szélső korábbi csapatától, a vendég Anzsi Mahacskalától az orosz labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában.

A Dinamo a 9. perctől emberelőnyben játszott, a vendégektől a brazil védő, Joao Carlos korán kiállíttatta magát. Az első 45 percben a fővárosiak voltak fölényben, de nem tudták megszerezni a vezetést. Az 52. percben kiegyenlítődött a létszám, Gordon Schildenfeld piros lapot kapott kezezés miatt. A kiállítás az Anzsinak jelentett lélektani előnyt, egyre több helyzetet dolgozott ki Guus Hiddink együttese, a 66. percben Busszufa szabadrúgása súrolta felülről a hálót.

A 76. percben góllá érett az Anzsi nyomása, Zsirkov egy kényszerítő után balról lőtte ki a bal alsót (0-1). A Dinamo legnagyobb helyzete a 81. percben volt, Dzsudzsák távoli szabadrúgásból egyenlíthetett volna, de Gabulov nagyot védett.

A 87. percben Samuel Eto'o eldöntötte a meccset, pazar labdát kapott jobbról Gonzáleztől, lehagyta a vele tartó Dzsudzsákot és a hálóba gurított (0-2).

Az Andzsi Mahacskala elvitte a három pontot a Dinamo Moszkva otthonából és megtartotta vezető helyét a tabellán. Dzsudzsákék a 14. helyen állnak.

Premjer Liga, 11. forduló:
Dinamo Moszkva-Anzsi Mahacskala 0-2 (0-0)
gólszerző: Zsirkov (76.)
kiállítva: Schildenfeld (52.), illetve Joao Carlos (9.)