NB I

A Haladás gólképtelen maradt a Kaposvár ellen

A Haladás képtelen volt gólt lőni hazai pályán a Kaposvárnak, így meg kellett elégednie az egy ponttal az OTP Bank Liga 10. fordulójában.

"Egyértelműen győzelmet várok a találkozótól - szögezte le Artner Tamás, a vasiak vezetőedzője.- A Kaposvárról tudni kell, hogy nagyon kellemetlen ellenfél, rendkívül masszív csapat. Azonban hazai pályán játszunk, illetve a tabellán is jobban állunk, úgyhogy abszolút mi vagyunk a mérkőzés esélyesei. Célunk, hogy ezt a mérkőzésen érvényre is juttassuk." A találkozó nem így kezdődött, a Haladásnak igencsak nem ízlett, amit a Kaposvár játszott az első félidőben. A Radó Andrást csak a kispadon tudó hazaiak nem tudták a hazai pályán rájuk jellemző lendületes támadójátékot bemutatni.

Az első negyedórában kapuralövésig sem nagyon jutottak a csapatok, az első igazi helyzetr pedig Prukner László csapata előtt adódott. Oláh Lóránt egyedül vezette kapura a labdát, 10 méterről leadott lövés után azonban Rózsa védett, majd Schimmer mentett bravúrral. A 27. percben a védő ezúttal passzolt, méghozzá Keneseihez, akinek 16 méteres lövése középre ment. Egy perccel később az első igazi vasi helyzet alakult ki: Kenesei kapott remek labdát a jobb oldalon Nagy Gábortól, majd 10 méterről lőtt, de csak az oldalhálóba. A 38. percben ismét Rózsa védett óriásit, ezúttal Balázs emelése akadt el a szombathelyi hálóőrben. Három perccel később a másik kapus sem akart lemaradni, Kenesei 9 méterről leadott lövését tolta fölé remek mozdulattal. A félidőben gólnélküli döntetlen volt az állás.

A második félidőre cserélt Artner Tamás, a hazaiak szakvezetője, Radó jött be Rajos helyett. Az 54. percben egy Kenesei szabadrúgást csúsztatott fölé Halmosi. Egy óra elteltével Radó harcolt ki helyzetet Pedro és Bank mellett, ám Hajdúch remekül mozdult ki a kapuból, és védett. A 79. percben kapta meg második sárga lapját, ezzel a Haladás emberelőnybe került. Egy perccel később Kenesei szabadrúgásába csúsztatott bele Guzmics, a labda a kapu fölé szállt. Öt perccel a lefújás előtt óriási helyzet maradt ki, Nagy Gábor beadása után Hajdúch hibázott, Radó öt méterről pedig ordító ziccerben fölé lőtt. Még a hosszabbításban is megnyerhette volna a meccset a Haladás, ám Halmosi az üres kapu fölé emelt. Maradt a 0-0-s döntetlen.

OTP Bank Liga
10. forduló
Szombathelyi Haladás-Kaposvári Rákóczi 0-0
Szombathely, 5000 néző, v.: Szilasi
kiállítva: Pedro (79.)
sárga lap: Halmosi (26.), Nagy G. (40.), illetve Pedro (54., 79.), Bank (62.), Hajdúch (89.)
Haladás:Rózsa - Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Búrány (Devecseri, 64.) - Rajos (Radó, a szünetben), Iszlai - Nagy D. (Andorka, 75.), Nagy G., Halmosi - Kenesei
Kaposvár:Hajdúch - Okuka, Bank, Hegedűs, Jánvári - Pavlovic, Safaric (Zámbó, 91.), Pedro, Balázs - Oláh (Horváth T., 82.), Haruna (Diallo, 85.)