Európa Liga

Brendan Rodgers szerint a Liverpool védelmén van mit javítani

A hazai porondon eddig gyengélkedtek, az Európa Ligában viszont parádés mérkőzést vívott egymással a Liverpool és az Udinese együttese. Az Anfielden rendezett összecsapást végül 3-2 arányban az olasz csapat nyerte.

"Túl könnyen kapunk gólokat, ezen még dolgoznunk kell. Az első félidőben jók voltunk, majd szünet után nem koncentráltunk, ellustultunk, s mindjárt 3-1-re vezetett az ellenfél. Nem engedhetjük meg, hogy három, négy vagy öt gólt kelljen szereznünk ahhoz, hogy megnyerhessünk egy meccset" - bosszankodott a lefújást követően Liverpool menedzsere, Brendan Rodgers.

A második félidőben a szakvezető beküldte Steven Gerrardot és Luís Suárezt is, de ez már csak a szépítésre volt elég. "A hajrára minőségi cseréket hajtottunk végre, s csökkentettük hátrányunkat, de csalódottak lehetünk, hogy egy ilyen jó első félidőt olcsón bekapott gólokkal semmissé tettünk" - tette hozzá a nyáron a Swansea-tól érkezett tréner. "Természetesen fontos a továbbjutás, de az Európa Liga arra is alkalmas, hogy a fiatal játékosoknak játéklehetőséget biztosítsunk" - utalt Rodgers arra, hogy az Udinese ellen Raheem Sterling, Joe Allen és Jonjo Shelvey is bizonyíthatott, utóbbi ráadásul be is talált.

Az Udinese 3-2 arányban győzött a Liverpool otthonában EL-meccsen

Az Udinese csapatánál értelemszerűen felhőtlen hangulat uralkodott. "Ma este egészen hihetetlen teljesítményt nyújtottunk, életem végéig szívem mélyén hordozom ezt a győzelmet, különleges érzés" - nyilatkozta az egyébként igen sokat megélt szakvezető, Francesco Guidolin. "A szünetben kicsit szomorúak voltak a játékosok, de mondtam nekik, hogy van még idő, s ők reagáltak. Remélem, hogy ez a siker a bajnokságra is ad önbizalmat, vasárnap nehéz mérkőzés vár ránk a Napoli ellen, de akkor szintén jó teljesítményt szeretnénk nyújtani. A nápolyiakat valószínűleg felbosszantotta a PSV elleni vereség" - tette hozzá Guidolin, aki a napokban ünnepelte születésnapját.

Két fordulót követően a Liverpool három ponttal harmadik helyen áll az Európa Liga A csoportjában, az Udinese négy egységgel a második.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/europa-liga-a-csoport-2012-2013/1323727