Európa Liga

A Napoli leckét kapott a PSV-től - lapszemle

Nem jött össze a hibátlan forduló az olasz csapatoknak az Európa Ligában. Az Udinese-Lazio-Inter hármas begyűjtötte a három pontot, a Serie A-ban veretlenül a második helyen álló Napoli, viszont simán kikapott. A Milanhoz hasonlóan az Inter is győzelemmel hangolt a vasárnapi városi derbire.

Majdnem tökéletes fordulón vannak túl az európai kupákban érdekelt olasz klubok. A BL-ben a Juventus döntetlennel, a Milan pedig egy értékes Zenit elleni idegenbeli győzelemmel zárt, az Európa Ligában érintett négy együttes közül pedig csak a Napoli hibázott. Az Udinese-Lazio-Inter hármas megszerezte a győzelmet, majd jött az a csapat, amelytől senki nem ilyen szereplésre számított. A Serie A-ban 6 kör után veretlen Napoli 3-0-ra kikapott a PSV otthonában, így Walter Mazzarri együttese- a Szuperkupa-döntőt nem számolva- elveszítette első tétmérkőzését ebben a szezonban.

"Napoli, lezione dal PSV" vagyis a "A Napoli leckét kapott a PSV-től" írta a csütörtöki meccs lefújása után internetes oldalán a Corriere dello Sport.

A legnagyobb példányszámú olasz sportnapilap, természetesen már a vasárnapi városi derbire hangol. "El Shaarawy-Coutinho, gyors ütésváltás" írta mai első oldalán a Gazzetta, amely a Milan-Inter rangadó előtt, a két fiatal támadó jó formájára hívta fel a figyelmet. Coutinho tegnapi gólját külön kiemelte a Gazzetta, hisz az egy ritkán látható, csodálatos mozdulat után született.

FK Neftcsi-Inter 1-3

A rózsaszín újság ezen kívül beszámolt az Udinese meglepő Liverpool elleni idegenbeli sikeréről
illetve arról, hogy a Boston Celtics NBA csapata hamarosan Milánóba látogat.

"Juve: Conte és Drogba érkezhet" írta pénteki címlapján a Tuttosport. A Juventus kapcsolatban
mindig jól értesült sportnapilap, az eltiltott edző Antonio Conte visszatérésének időpontjával foglalkozik első oldalán és megemlíti, hogy Didier Drogba januári megszerzésére is mutatkozhat
esély.

"Inter da applausi, Napoli da incubo" vagyis "Remek Inter, rémálomszerű Napoli" írja a pénteki Corriere dello Sport. A római székhelyű sportújság a nápolyi együttes sima veresége mellett, a Lazio hazai győzelméről emlékezett meg. A Maribor ellen, a Lyontól érkező- és a hétvégi Siena
elleni bajnokin is eredményes- Ederson szerezte a győztes gólt. A Lazio remekül játszott, hisz két
kapufáig jutott, ráadásul Hernanes 11-est hibázott. A büntetőt az Jasmin Handanovic hárította, aki
az Interben védő Samir testvére.

Lazio-Maribor 1-0


szólj hozzá: LA