Bajnokok Ligája

Ne gondoljanak rosszra, ha egy sztár csak kispados - José Mourinho

Két mérkőzést követően hat ponttal áll a Real Madrid a labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután a Manchester City hazai legyőzése után az Ajax Amsterdam otthonában is nyerni tudott.

José Mourinho

A Real magabiztos teljesítményt nyújtott Amsterdamban, Cristiano Ronaldo triplázott, Karim Benzema pedig egyszer volt eredményes, a spanyol csapat 4-1-re győzött.

"Élveztem, ahogy játszottunk, tényleg remek teljesítményt nyújtottunk, ezt kell folytatnunk - mondta José Mourinho, a Real Madrid mestere. - Az első 45 percben és az első Ajax-gólig uraltuk a meccset. Kemény csoportban vagyunk, nem vicceltem, amikor azt mondtam, vereségekkel nagyon megnehezíthetjük a dolgunkat. Most két győzelemmel állunk, kényelmesebb a helyzetünk, nyugodtabbak lehetünk. Nem nyerhetünk meg minden meccset, de jönni fognak az eredmények, ha ezzel a hozzáállással és elkötelezettséggel folytatjuk és amikor az egyéni minőségek kiváló csapatmunkává fejlődnek."

Mourinho arról is szót ejtett, hogy Mesut Özil miért került a kispadra és miért kapott szerepet Kaká a kezdőcsapatban.

"Ez nem végleges, ezúttal Özil csere volt, Kaká pedig kezdett - reagált a portugál. - Az Ajax stílusa és Kaká elvégzett munkája alapján úgy éreztem, hogy Kakának jót tenne a játék. A sajtó mindig valami nagy problémát gyanít, ha egy klasszis csak a cserék között kap helyet. Szó sincs erről, az a munkám, hogy olyan csapatot állítsak össze, amelynek tagjai a legjobbat nyújthatják. Tizenegy játékost választhatok, valaki mindig ki fog maradni. Sergio Ramos például a Manchester City ellen nem játszott, azóta viszont három kiváló meccset produkált. Ezt várom tőle, ez tökéletes számomra."

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/1322484