Európa Liga

Lencséék a hosszabbításban buktak pontot, a Bilbao leégett Prágában

A Lencse Lászlót foglalkoztató izraeli Hapoel Kiryat Shmona fordulatos mérkőzésen 4-3-as vereséget szenvedett a vendég Lyontól az Európa Liga I csoportjában, a 2. fordulóban. A Sparta Praha nagy meglepetésre fölényesen verte a tavalyi döntős Athletic Bilbaót.

Lencse László a kezdőcsapatban kapott helyet az első játéknapon Bilbaóban egy pontot szerző izraeli gárdában. A Lyon ellen Haifában potyogtak a gólok, Abuhatzira révén a hazaiak gyorsan előnybe kerültek, de még az első félórában három góllal válaszolt a vendégegyüttes. Rémy Garde csapata a szünetre 3-1-es előnnyel vonult, de a második játékrészben feltámadt az Ironi (Lencsét a szünetben cserélték le), és a 66. percben kiegyenlített.

Ezzel még nem volt vége, Fofana a hosszabbításban fejjel megszerezte második gólját, a franciák a franciák elvitték a három pontot Izraelből.

A négyes másik meccsén a Sparta Praha bravúros győzelmet aratott a tavalyi "ezüstérmes" Bilbao ellen. A prágaiak már a félidőben 2-0-ra vezettek, végül 3-1-re nyertek. A csoportot a Lyon vezeti a Sparta előtt.

Európa Liga, csoportkör, 2. forduló:
I csoport:
Hapoel Kiryat Shmona (izraeli)-Olympique Lyon (francia) 3-4 (1-3)
gólszerző: Abuhatzira (7., 66. - 11-esből), Levi (51.), illetve Fofana (17., 90+2.), Monzon (22.), Réveillere (31.)
 
Sparta Praha (cseh)-Athletic Bilbao (spanyol) 3-1 (2-0)
gólszerző: Zapotocny (26.), Balaj (41.), Husbauer (56. - 11-esből), illetve De Marcos (73.)