Férfi kézilabda

Karabaticék nélkül sem adja fel, de újra kell épülnie a Montpellier-nek

  • Dorsch Miklós - Maruzsa István

A fogadási botrányba keveredett francia Montpellier férfi kézilabdacsapata első mérkőzését játszotta szerdán az óta, hogy legnagyobb sztárjait csalás vádjával letartóztatták vasárnap. A fiatal játékosokkal kiálló együttes jól küzdött ugyan a Toulouse elleni bajnokin, de ötgólos vereséget szenvedett.

A Montpellier olimpiai bajnokai közül csak William Accambray volt ott a szerdai meccsen, de az ő tíz gólja is kevés volt a sikerhez. A Toulouse a félidőre négy-, a második játékrész elejére hatgólos különbséget alakított ki, és ugyan a 45. perc környékén csak két találat volt a csapatok között, de összességében a hazaiak győzelmét nem fenyegette veszély.

Jerome Fernandez és Gutfreund küzdenek a Toulouse-Montpellier férfi kézilabda bajnoki mérkőzésen 2012-ben.

A fogadási botrányt övező hangulatra jellemzően a helyszínen többeket csak az foglalkoztatott, hogy mik a tervei a sokszoros francia bajnoknak, hogyan fogja átvészelni a válságot. Patrice Canayer, a csapat edzője ennek ellenére igyekezett inkább a szakmára koncentrálni és a drukkerek segítségét kérte: "Megpróbáltuk a maximumot adni, de ez nem volt elég a nagyon erős Toulouse ellen. Rosszul alakult az első félidő, a második játékrészben felzárkóztunk, azonban hiányzott az erő. Ez a harmadik idegenbeli mérkőzésünk volt, most a León elleni BL-meccsre kell koncentrálnunk. Ott pedig szükségünk lesz a szurkolókra."

Az együttes kapusa, Mickaël Robin hajlandó volt beszélni a hangulatról is, ő leginkább a küzdőszellemet emelte ki: "Nehéz volt ez a meccs, az akarat nem volt elég. A következő napokban regenerálódni kell, hogy aztán lehető legjobban építkezzünk újra a kellemetlen helyzet után. Mindenkinek hozzá kell tennie a munkához, ez gyakorlatilag egy új indulás, együtt fogunk küzdeni, hogy sikerüljön."

Megszólalt a meccs után Jérome Fernandez, a Toulouse átlövője is, aki kétszeres olimpiai és Európa-, háromszoros világbajnokként természetesen oszlopos tagja volt az utóbbi másfél évtizedben a francia válogatottnak, és akinek sok barátja várja előzetes letartóztatásban a fejleményeket.

"Sajnos a Montpellier-nek túl nehezek voltak a körülmények ahoz, hogy nyerjenek. A Montpellier fiatal játékosai tehetségesek, bátrak, de még rutintalanok. Azonban megmutatták, hogy megállják a helyüket az első osztályban. Megdöbbentve és csalódottan figyeljük, hogy alakul az ügy. Nagyon várjuk a vizsgálat eredményét. Remélem, gyorsan túl leszünk ezen" - mondta a játékos, aki korábban arról beszélt, hogy nem tudja elképzelni, hogy válogatottbeli társai csaltak volna.