Bajnokok Ligája

Egy nagyon jó csapat ellen játszottunk - Ancelotti

A PSG 1-0 arányú vereséget szenvedett a Porto ellen a Bajnokok Ligája A csoportjában a szerdai játéknapon. A párizsiak vezetőedzője, Carlo Ancelotti elismerte csapata vereségének jogosságát.

"Egy nagyon jó csapat ellen játszottunk, ez a magyarázata a vereségnek" - nyilatkozta Ancelotti a francia L'Équipe-nek. "Nincs még elég tapasztalatunk ahhoz, hogy idejöjjünk és pariban legyünk az ellenféllel, egy kis időre van szükségünk, de ez teljesen normális" - emlékeztetett Ancelotti arra, hogy a Porto rendszeres résztvevője a Bajnokok Ligájának, a PSG pedig utoljára a 2004/05-ös idényben vehetett részt a sorozatban. "Nagyon meggyűlt a bajunk a bal oldalon Varelával, aki rengeteg jó labdát adott középre, de a fő probléma mégsem ott volt, hanem középen. A Porto megszállta a pálya ezen területét és képes volt ránk nyomást helyezni. Össze kell szednünk magunkat a Marseille elleni mérkőzésre" - tekintett előre Ancelotti.

A PSG 1-0-ra kikapott a Porto otthonában BL-mérkőzésen

Vezetőedzője szavaival egyetértett a csapatkapitány, Mamadou Sakho. "A mérkőzés légkörét tekintve teljesen természetes, hogy kikaptunk. Ugyanakkor fejben rendben leszünk a vasárnapi klasszikusra" - ígérte a fiatal védő.

A Porto szakvezetője, Vitor Pereira szerint jó egyéni képességekre és fegyelmezett csapatmunkára egyaránt szükség volt ahhoz, hogy legyőzzék a párizsiakat. "Nem játszottunk tökéletesen, mert a meccs elején sok helyzetet kihagytunk, ha akkor betalálunk nyugodtabb esténk lett volna. Hűek maradtunk saját játékstílusunkhoz, jól váltottunk védekezésből támadásba, többet birtokoltuk a labdát és a széleket is kihasználtuk. Ugyan a franciáknak is voltak lehetőségeik, összességében keveset engedélyeztünk nekik, végig irányítottuk a találkozót, így megérdemelten nyertünk" - összegezte a látottakat a szakvezető.

A Porto két mérkőzést követően száz százalékos mérleggel az A csoport élén áll, a PSG pedig egy győzelemmel és vereséggel második.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/bajnokok-ligaja-a-csoport-2012-2013/1322475