Európa Liga

A PSV kivégezte a Napolit

A PSV nagyon fölényesen nyert a vendég Napoli ellen az Európa Liga csoportkörének második fordulójában.

A PSV az első percektől nagy nyomás alá helyzete a nápolyiakat, Van Bommel, Mertes és Strootman is megszerezhette volna a vezető gólt. Végül a 19. percben óriási védelmi hiba okozta a Napoli vesztét, Van Bommel előrevágott labdájára rosszul jött kapujából Rosati, majd Fernández sem tudta elrúgni a labdát Lens elől, aki begyötörte a kapuba (1-0). A Napoli próbálkozott, a 40. percben Mesto 17 méterről ígéretes helyzetben hat-hét méterről lőtt a kapu bal oldala mellé.

A 41. percben Mertens növelte az előnyt, Narsingh beforgatta Dossenát, jobbról a kapu előterébe ívelt, Mertens hat méterről pazar mozdulattal továbbított a hálóba (2-0).

Walter Mazzari a második félidőre pályára küldte legnagyobb csillagát, Edinson Cavanit, de az urugayival sem jutott előbbre a Napoli.

A játékrész elején Marcelo tiszta helyzetben bólintott a jobb alsó mellé, majd az 52. percben Derijck fejesét lábbal védte Rosati. Az újabb szöglet után viszont Marcelo hat méterről csúsztatott a bal alsóba (3-0).

Az olaszok játéka kilátástalan volt, míg az eindhoveniek gyakorlatilag örömfocit mutattak be. Több gól már nem született, de Dick Advocaat együttese így is nagyon magabiztosan húzta be a mérkőzést.

A csoport másik találkozóján az ukrán Dnyipro hátrányból fordítva, remek második félidei játékának köszönhetően 3-2-re nyert a svéd AIK Solna otthonában.

Európa Liga, csoportkör, 2. forduló:
F csoport:
AIK Solna (svéd)-Dnyipro (ukrán) 2-3 (2-1)
gólszerző: Danielsson (5.), Goitom (45+1.), illetve Kalinic (41.), Mandziuk (74.), Seleznyov (83.)
 
PSV Eindhoven (holland)-Napoli (olasz) 3-0 (2-0)
gólszerző: Lens (19.), Mertens (41.), Marcelo (52.)