Európa Liga

A 'Gladbach védelmében nem volt elég tartás a Fenerbahce ellen

A Mönchengladbach ugyan vezetett a Fenerbahce ellen az Európa Liga C csoportjának második fordulójában, de a török együttes végül gólzáporos meccsen sikert aratott.

Hiába játszott hazai pályán a Mönchengladbach, fölénybe nem tudott kerülni, ennek ellenére a 18. percben egy szöglet után vezetést szerzett Luuk de Jong fejesével. (1-0)

A Fenerbahce azonban gyorsan egyenlített, Baroni szabadrúgásból szépen tekert a bal felsőbe, Ter Stegennek nem nagyon volt esélye a hárításra. (1-1)

A Fenerbahce játékosai ünneplik a Mönchengladbach elleni mérkőzésen szerzett egyik góljukat az európa Ligában 2012-ben.

Még az első félidőben előnybe kerültek a vendégek, Raul Meireles kissé a jobb oldalról lőtte át a hazai védelmet, a labda szépen csapódott a jobb alsóba. (1-2)

A szünet után is a törököké voltak az első helyzetek, de idővel fölénybe tudott kerülni a 'Gladbach. Ennek ellenére újabb vendéggól érkezett a 71. percben, Dirk Kuyt volt eredményes. (1-3)

Erre azonban De Camargo gyorsan válaszolt, így adott némi esélyt csapatának a pontszerzésre. (2-3)

Mint kiderült, hiába, hiszen Kuyt a gólja után gólpasszt is adott, Baroni pedig másodszor volt eredményes, ezzel a 87. percben végleg eldöntötte a meccset. (2-4)

A csoport másik meccsén a Marseille nagyon sima, 5-1-es sikert aratott a ciprusi AEL ellen, így a Fenerbahcéval holtversenyben négy-négy ponttal állnak, míg a másik két együttesnek egy-egy pontja van.

Európa Liga
C csoport, 2. forduló
Olympique Marseille (francia)-AEL Limasszol (ciprusi) 5-1 (1-1)
gólszerzők: Fanni (42.), Lucas Mendes (61.), Rémy (76., 90+3.), Gignac (90.)
Borussia Mönchengladbach (német)-Fenerbahce (török) 2-4 (1-2)
gólszerzők: L. de Jong (18.), De Camargo (74.), illetve Baroni (25., 87.), Meireles (40.), Kuyt (71.)