Bajnokok Ligája

Furcsa érzés lesz - Aiden McGeady a Celtic ellen lép pályára a BL-ben

A Bajnokok Ligája G csoportjában kedden Szpartak Moszkva-Celtic mérkőzést rendeznek. Első hallásra nem túlzottan érdekfeszítő találkozó, a hazaiaknál azonban várhatóan pályára lép Aiden McGeady. Az ír szélső évekig a Celticben játszott, ráadásul ott is nevelkedett.

"Furcsa érzés lesz, most lépek pályára először a Celtic ellen" - mondta a támadó - aki 2010-ben 9,5 millió font ellenében igazolt a Szpartakhoz - a BBC skót kiadásának. "Próbálom követni az összes Celtic meccset a TV-ben és a híreket online" - tette hozzá McGeady, jelezve, hogy még mindig sokat jelent neki nevelőegyesülete.

Kedden azonban félreteszi a kötődést. "Most a Szpartak játékosa vagyok, s noha a Celticnél lettem labdarúgó, annak az egyesületnek szurkolok, s még mindig azt a csapatot imádom, holnap este ez semmit sem fog jelenteni" - tekintett előre a 26 esztendős játékos.

Kedden Szpartak Moszkva-Celtic mérkőzést rendeznek a Bajnokok Ligájában

McGeady a hétvégén eltiltás miatt nem vehetett részt csapata győztes bajnokiján az Amkar Perm ellen. Rossz nyelvek szerint a szélső nem érzi jól magát Moszkvában, és távozna, ő azonban cáfolta ezt a felvetést. "Velem minden rendben, s a csapat is szépen fejlődik" - oszlatta el a kételyeket McGeady. "Új edzőnk s temérdek új játékosunk van, most kezdünk összecsiszolódni. A mérlegünk hazai pályán az utóbbi időben nem volt túl meggyőző, de a Celtic nem biztos, hogy hozzá van szokva ehhez a felülethez, így számukra is nehéz meccs lesz" - utalt az ír válogatott arra, hogy műfüvön játszanak a csapatok a Luzsnyiki Stadionban.

A csoportkör első fordulójában a Szpartak Moszkva fordulatos összecsapáson maradt alul a Barcelona otthonában 3-2-re, a Celtic pedig gól nélküli döntetlent ért el hazai pályán a Benfica ellen.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/bajnokok-ligaja-g-csoport-2012-2013/1322516