Hathárom TV

Berki Krisztián szerint Louis Smith nem akarja megóvni az olimpiai döntőt - videó

  • Hesz Tamás

A londoni olimpián egyformán aranyérmes Berki Krisztián tornász és Pars Krisztián kalapácsvető tenyérlenyomatával bővült hétfőn a Hemingway Alapítvány által létrehozott Magyar Sportcsillagok Fala.

A budapesti ünnepélyes eseményen George F. Hemingway, a Hemingway Alapítvány alapítója emlékeztetett arra, hogy mostanáig több mint 150 olimpiai és világbajnok, illetve érmes "tenyerelt" már a Testnevelési Főiskola aulájában látható Sportcsillagok Falára.

Magyar Zoltán, a tornaszövetség elnöke Berki Krisztián méltatásakor hangsúlyozta, a tornában nagyon fontos az edző és a versenyző viszonya, a lólengés magyar világbajnoka és trénere, Kovács István közötti kitűnő kapcsolat már előre vetítette a kiváló ötkarikás eredményt.

"Persze Krisztiánnak szokása ijesztgetni bennünket, így volt ez a tokiói olimpiai kvalifikációs vb-n, és így volt most az olimpián, a selejtezőben is" - mondta nevetve Magyar. "A döntőben azonban szerintem élete legszebb és legjobb gyakorlatát mutatta be. Hadd tegyem hozzá, hogy a lólengésben a kiviteli pontszám nagyon sokat számít, s ha Kínában lett volna az olimpia, akkor Krisztián három, ha Magyarországon, akkor pedig öt tizeddel veri meg Louis Smith-t." 

A sportolók méltatása után George F. Hemingway a jeles eseményre emlékeztető szobrot nyújtott át Parsnak és Berkinek, majd segített nekik a tenyérlenyomatok elhelyezésében. A díjátadó után Berki Krisztián a Hathárom TV-nek is nyilatkozott.