Serie A

A félpályás csodagólt szerző Miccoli a sztár, Tőzsér 6-ost kapott - lapszemle

  • Bodnár Gergő

A Serie A 6. fordulójának zárómérkőzésén, az Inter 2-1-re legyőzte a Fiorentinát. Cassano ismét betalált, a fekete-kékek pedig sikerükkel feljöttek a harmadik helyre. A vasárnapi városi derbi előtt a két milánói klub között, már 5 pont a különbség.

Bár vasárnap hivatalosan is bemutatták a jövő évi Giro d'Italia útvonalát, mindhárom olasz sportnapilapnál, a Serie A aktuális fordulójának történései szolgáltatták a fő témát.

A La Gazzetta dello Sport "Csodálatos párosának köszönhetően éledezik az Inter" címmel jelent meg hétfőn. Egyértelmű utalás arra, hogy Milito és Cassano góljaival sikerült legyőzni a Fiorentinát. Antonio Cassanónál érdemes megállni egy pillanatra, hisz a Milantól érkező támadó már négy gólnál jár új csapatában. Nem mellesleg vasárnap este az Inter első alkalommal tudott nyerni a San Siróban.

A Gazzetta természetesen a tovább menetelő Napoli genovai sikeréről is beszámolt, "Őrjítő Napoli" címmel. A rózsaszín újság címlapján foglalkozott a nagyszerű vasárnapot záró Fabrizio Miccolival. A Palermo játékosa ugyanis úgy szerzett mesterhármast a Chievo ellen, hogy az egyik góljánál a félpályáról, kapásból bombázott a kapuba.

Miccoli hatalmas gólja

A torinói sajtó még mindig a Juventus Roma elleni 4-1-es sikerének hatása alatt áll. A Tuttosport hétfőn Claudio Marchisiót idézte első oldalán. A Juve középpályása elmondta, nagyszerű érzés volt legyőzni Zdenek Zemant, és kijelentette a Pirlo-Vidal duónak köszönhetően a Juventus számára bármi lehetséges lehet ebben az idényben.

A Tuttosport persze nem ment el szó nélkül a Torino meglepő 5-1-es bergamói sikere mellett sem. "Torociclone", vagyis "Tarolt a Toro" - írta a duplázó Bianchi fotója mellett a torinói kiadású sportnapilap. Az Atalanta elleni győzelem értékét növeli, hogy a Bikák 1975 óta nem nyertek hasonló különbséggel az olasz bajnokságban.

"Cavani megállíthatatlan, itt a Napoli". Ezt a címet a Corriere dello Sport választotta hétfői címlapjára. A római kiadású újság a Sampdoria elleni győztes büntetőt értékesítő csatár hatalmas fotójával jelent meg, kiemelve, hogy a veretlen Napoli pontszámban beérte a címvédőt. Az előző idényben 23 gólig jutó Edinson Cavani, egyébként 6 kör alatt lőtt 6 góljával vezeti a góllövőlistát.

Zárásként említsük meg, hogy Tőzsér Dániel 75 percen keresztül pályán volt az Udinese otthonában pontot szerző Genoában. A magyar középpályás a Corriere dello Sporttól, illetve a Gazzettától is a jónak számító 6-os osztályzatot kapta.