La Liga előzetes

Több pontot nem bukhat el a Real Madrid

Az eddigi öt forduló során nyolc pontot bukott el a Real Madrid a spanyol labdarúgó-bajnokságban és a csapat mestere, José Mourinho szerint többet nem veszíthet el együttese. A Királyi Gárda vasárnap a Deportivo ellen próbálja a lépést tartani a Barcelonával.

Real Madrid-Deportivo 19:50
tv: Sport1

A hetedik helyen szerénykedő Real Madrid azt a Deportivót fogadja, amely csupán egy ponttal szorul a Királyi Gárda mögé. José Mourinho, a hazaiak mestere a meccs előtt elmondta, csapata nem veszíthet több pontot a bajnokságban - a Real az első öt forduló során nyolcat szórakozott el. Jó hír a fővárosi gárda drukkereinek, a Real az elmúlt 14 meccsén nem kapott ki a Bernabéu stadionban.

"Már mindent elpazaroltunk, amit lehetett - mondta Mourinho. - Nyernünk kell a Deportivo ellen, végre két egymást követő meccsen is győznünk kell a bajnokságban."

Mourinho

Mourinho a teljes keretből válogathat, nincs sérült a madridiak között. Immár Fabio Coentrao is bevethető, a portugál letöltötte négy meccses eltiltását. A hétközi, Millonairos elleni Bernabéu Kupa meccsen Kaká mesterhármast szerzett, könnyen lehet, hogy Mourinho a szezon során először a bajnokságban is beveti a brazilt.

A Deportivo mestere, Jose Luis Oltra nem számíthat mindenkire. Aythamo a héten megsérült az edzésen, de várhatóan szerepet kaphat a védelemben. A klubnál kölcsönben szereplő Nelson Oliveira először kerülhet be a kezdőcsapatba, miután Riki sérülése miatt a lelátóra szorult. A La Coruna-i gárda a legutóbbi négy bajnoki fellépésén nem tudott nyerni, három döntetlen mellett egyszer kikapott. Nem mellesleg, legutóbbi hat próbálkozása során rendre elvérzett a Real Madrid otthonában. A Depor legutóbb 2004 októberében nyert a Bernabeuban, akkor 1-0-ra győzött.

Várható kezdőcsapatok
Real Madrid-Deportivo
Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao - Essien, Alonso - Di Maria, Modric, Ronaldo - Higuaín.
Deportivo: Aranzubia - Pablo, Aythami, Marchena, Evaldo - Dominguez, Aguilar - Gama, Valeron, Pizzi - Oliveira.

A kiválóan rajtoló Atlético Madrid ezúttal az utolsó előtti helyen álló Espanyol vendége lesz. Diego Simeone együttese szerdán a harmadik fordulóból elhalasztott mérkőzésen 4-2-re diadalmaskodott a Real Betis otthonában, így jó formában várja az összecsapást. Különösen Radamel Falcao, az Atlético kolumbiai támadója, aki hét találattal vezeti a góllövőlistát.

Délben a nyeretlen Granada a hat ponttal álló Celta Vigót fogadja, a vendégek eddig mindkét idegenbeli fellépésüket elbukták. A Rayo Vallecano végre kimozdul Madridból, az előző két fordulóban a Real Madridtól és az Atléticótól is kikapott. Most ahhoz a Real Valladolidhoz látogat, amely eddigi két hazai meccsén mindössze két gólt szerzett. A sereghajtó, egy ponttal álló Osasuna a Levante ellen próbálja megszerezni első sikerét.

La Liga, 6. forduló
vasárnapi program
Granada-Celta Vigo 12:00 tv: Sport1
Real Valladolid-Rayo Vallecano 16:00 tv: Sport1
Osasuna-Levante 18:00
Real Madrid-Deportivo La Coruna 19:50 tv: Sport1
Espanyol-Atlético Madrid 21:30
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/1260063