Serie A előzetes

Mire megy az Inter a Milan által bemelegített San Siróban?

A Serie A 6. fordulójának vasárnapi mérkőzései közül a legnagyobb érdeklődéssel az esti Inter-Fiorentina rangadót várhatjuk, de lesz még néhány érdekes összecsapás ezen kívül is.

Inter-Fiorentina 20:45
Sport Klub

Az eddigi öt mérkőzésen sormintát követett az Inter, győzelem után vereség következett, és furcsa módon épp hazai pályán jöttek a botlások. A milánói Giuseppe Meazza Stadion közönsége szerdán láthatott először hazai győzelmet, de akkor azt az AC Milan érte el. A két óriás közösen ezt az egy tétmeccsen elért sikert tudja eddig felmutatni ebből az idényből, így a kék-feketék egyelőre adósai a közönségüknek, de lehet, hogy valamivel otthonosabb lett a levegő az első győzelem után a stadionban.

Diego Milito és Nastasic küzdenek a Fiorentina-Inter mérkőzésen a Serie A-ban 2012-ben.

Egy hét múlva városi rangadót rendeznek majd a stadionban, az Internek pedig a Fiorentina alkalmas lehet arra, hogy szokja a légkört és a tempót, de ez egyúttal azt is jelenti, hogy könnyű dolguk valószínűleg nem lesz. Legutóbbi hazai meccsük, a Siena elleni nagyrészt úgy telt el, hogy nehéz lett volna megmondani, hogy melyik a bajnoki címről, de minimum BL-szereplésről álmodozó nagycsapat és melyik a pontlevonással küszködő, így automatikusan a kiesés elől menekülő kicsi. A Chievo vendégeként már jobb volt a helyzet, de az eddigiek alapján a veronaiak ellen a nagyok legfeljebb nagyot bukhatnak, külön dicséret nem jár a legyőzésükért.

A Fiorentina hasonlóan komoly falat lehet a milánóiaknak, mint korábban a Roma volt. Ugyan a Farkasokon a Juventus átgázolt szombat este, de az nehezen elvitatható tőlük, hogy az Inter ellen nagyszerű előrejátékkal rukkoltak ki, így megérdemelten nyertek 3-1-re. A jól összerakott, tudatos támadások a Violákat is jellemzik, ráadásul ők már azt is megmutatták, hogy ezzel párhuzamosan hátul is mindig rendben vannak. Náluk a fáradtság lehet a kulcskérdés, hiszen Vincenzo Montellának minőségi játékosokból jóval kevesebb áll a rendelkezésére, mint a nagyobb klubok edzőinek, így pihentetni sem tudott, tud annyit, mint esetleg Andrea Stramaccioni.

Udinese-Genoa 12:30

Az előző szezonban dobogós zebramezesek egyelőre nagy erőkkel keresik saját magukat az első öt forduló alapján. A középpálya nyári átalakulását nem tudták hullámvölgy nélkül átvészelni, így eddig mindössze egyszer tudtak nyerni, az egy hete még náluk is mélyebben lévő Milan ellen. Azóta Torinóban a Bikák ellen egy értékét talán majd később, a többiek eredményeit látva megmutató 0-0-t értek el.

A Genoa már két sikernél tart a szezonban, de emellett két veresége és egy döntetlenje is van, azaz közepesnek nevezhető a rajtja. A második, Lazio elleni sikernek és hétközi iksznek Tőzsér Dániel is a részese volt, azaz Luigi De Canio felfedezni látszik a magyar középpályás erényeit. Kérdés persze, hogy egy héten belül harmadszor is a kezdőbe teszi-e, vagy inkább pihenteti, és mondjuk Seymournak szavaz bizalmat.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/serie-a-2012-2013/1287020  
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/serie-a-2012-2013/1287026  
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/serie-a-2012-2013/1287025  
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/serie-a-2012-2013/1287018  
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/serie-a-2012-2013/1287023  
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/serie-a-2012-2013/1287019  
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/serie-a-2012-2013/1287022  
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/serie-a-2012-2013/1287017 

Sampdoria-Napoli 15:00
Sport Klub

Veretlen csapatok rangadója következik Genovában, ami ezúttal inkább a vendégeknek eshet rosszabbul. A Napolit ugyanis az első öt forduló után az egyetlen esélyesnek tartják a Juventus befogására, de ehhez hasonló lendülettel kellene hoznia a jó eredményeket, mint azt a bajnok teszi. Az ehhez szükséges erőt pedig egyelőre nem látjuk Cavaniékban, így inkább azt kell róluk mondanunk, hogy jelen pillanatban ők az ezüstérem legfőbb várományosai.

A Lazio elleni 3-0 önbizalmat biztosan adott a délieknek, de korábban nem jellemezte őket a több meccset átívelő stabilitás, és nem okozna számunkra nagy meglepetést, ha egy kisebb botlással lépéshátrányba kerülnének a Juventus mögött.

A Sampdoria otthonában botlani pedig nem is biztos, hogy nagy tragédia lenne. Újoncról beszélünk ugyan, de Ciro Ferrara remekül összerakta ezt a csapatot, amely ráadásul csak egy kis "kirándulást" tett a Serie B-ben tavaly, valójában nagyobb tradíciók vannak meg benne. Ugyan a Torinót egy hete nem tudták legyőzni a genovaiak, és a Roma ellen is egy kis szerencsével szereztek pontot, de hasonló eredményre képesnek tartjuk őket a Napoli ellen is. És valószínűleg nem is lennének elégedetlenek egy újabb döntetlennel. Egy kicsit tartunk attól, hogy a vendégek sem...

Serie A
6. forduló
Udinese-Genoa 12:30
Atalanta-Torino 15:00
Bologna-Catania 15:00
Cagliari-Pescara 15:00
Lazio-Siena 15:00
Palermo-Chievo 15:00
Sampdoria-Napoli 15:00
Sport Klub
Internazionale-Fiorentina 20:45
Sport Klub
 
szombaton játszották:
Juventus-AS Roma 4-1 (3-0)
Parma-AC Milan 1-1 (0-0)